“Artık Kendi Kendimize Koçluk Yapabileceğiz”

Şanlıurfalı gazeteci, yazar ve fikir insanı Osman Güzelgöz’ün youtube video kanalı yayına girdi. Güzelgöz Koçluk olarak yayın yapacak video kanalında içerikler her ayın 1, 11 ve 21’inde yayınlanacak. Üst başlığı Kendi Kendimize Koçluk olarak belirlenen içeriklerde Osman Güzelgöz birikimlerini izleyicileri ile paylaşacak.

1 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan ilk içerikte Osman Güzelgöz neler yapacaklarını, nelere dikkat edeceklerini, içeriklerde nelerin olacağını, prensiplerini, tarzlarını ve yaklaşımlarını izleyicilerine aktardı. “Her insan kendi hayatının ustası, sahibi ve sorumlusudur” diyen Güzelgöz babası merhum Tenekeci Mahmut Güzelgöz’ün adının koçluk olduğunu bilmeden kendilerine nasıl yol gösterdiğini ve çevresine nasıl yol arkadaşlığı yaptığını aktardı.

Uluslararası onaylı Yaşam, Eğitim ve Öğrenci, Aile ve İlişki, Yönetici ve İletişim Koçluğu eğitim ve sertifika programlarını tamamladığını belirten Osman Güzelgöz koçluk ve yeni video kanalı ile ilgili şunları söyledi:

"Kendini bilmeyenin başkasını bilmesine, kendisinin farkında olmayanın başkasını fark etmesine, kendisi mutlu olmayanın başkalarının mutluluğuna katkıda bulunmasına imkân yoktur. Bu nedenle her insan kendini fark edebilmeli, yaşam çarkının nasıl döndüğüne bakmalı, temsil sistemlerini araştırmalı ve kendisi için olumlu adımlar atmaya başlamalıdır. İşte koçluk bu süreçte samimi, dürüst, bilgili ancak müdahale etmeyen, yargılamayan, sürekli nasihat etmeyen özel bir yol arkadaşlığının adıdır. Biz, kişiliğimiz, bilgimiz, birikimimiz, yaşanmışlıklarımız ve eğitimlerimizin oluşturduğu donanımız ile ihtiyaç duyan insanlarla böyle bir yol arkadaşlığı yapacağız. Güzelgöz Koçluk olarak yeni web sayfamız www.guzelgozkocluk ile yeni video kanalımız ve sosyal medya hesaplarımızla insanımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Her ayın 1, 11 ve 21’nde video içeriklerimizle izleyicimizin karşısına çıkacağız. Üst başlığımız Kendi Kendimize Koçluk olacak. Motivasyon ve Kişisel Gelişim konularında konuşmalar yapacak, adımlar atacağız. Herkesi kendine doğru, kendi içine doğru özel bir keşif yolculuğuna davet ediyoruz. Biz KOÇ olarak yol arkadaşlığına hazırız. Buyurun sizi bekliyoruz.”