Yaş 25 Bedel 15 bin TL +28 gün temel askerlik şartıyla TBMM’ye sunulan bedelli askerlikle ilgili yasa bugün TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.

Bedelli Askerlik bekleyen milyonlarca vatandaşı sevindiren Yaş 25 Bedel 15 bin TL tasarısındaki 28 günlük temel askerlik eğitimi şartı bedelli askerlik bekleyen vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada günlerdir bu şartın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar ‘’28 gün evimizden, işimizden ayrılabilsek 12 ayda askerlik yaparız. 28 günlük temel eğitim şartı hem devlete 1 milyar TL zarar verecek hem de ailelerimiz mağdur olup, işimizden olacağız’’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili AK Parti kurmaylarıyla yaptığı toplantı da 28 günlük temel eğitimin külfet olacağını belirterek, yasadan çıkarılması konusunda olumlu görüş bildirdi.

MHP, CHP ve HÜDAPAR’ın da kaldırılması için destek verildiği 28 günlük temel eğitim şartı bugün TBMM’de komisyonda değerlendirilecek.

Özyavuz ‘’28 günlük temel eğitim anlam teşkil etmiyor’’

Teklifin komisyonda değerlendirilmesine saatler kala MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz’dan da bir açıklama geldi. MEDYAURFA.COM köşe yazarı usta Gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaretinde yaptığı röpörtaj sırasında açıklama yapan Özyavuz, 28 günlük temel eğitimin bir anlam teşkil etmediğini söyledi. Sedat Atilla’nın ‘’Bedelli askerlikte temel eğitim kaldırılmalı mı ?’’ sorusunu yanıtlayan Özyavuz ‘’Sayın Genel Başkanımız Bedelli Askerlik konusuna duyarsız kalmadı. ‘’Madem Bedelli çıkaracağız, 28 günlük temel eğitim niye?’’ dedi. 15 bin TL ücreti insanlar işlerini, güçlerini bozmadan askerlik görevini tamamlasınlar diye ödeyecekler. Madem bedelli çıkarıyoruz, Türkiye’nin de 81 milyon nüfusu var, güvenlikte çalışacak askerimiz, polisimizde var tüm bu hallerde ordunun profesyonelleşmesi lazım. 28 gün temel eğitim bir anlam teşkil etmiyor. Konuyla ilgili Meclis’te bana günde 20-30 mesaj geliyordu. Genel başkanımızda bunu duydu ve bizleri mahcup etmeyerek açıklama da bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızda 28 günlük temel eğitimin kaldırılmasından yana tavır kullanır inşallah’’ dedi.

İLGİLİ HABER