Sosyal medyaya yansıyan ve sahibi olmadığı için açlıktan zayıf ve yorgun düşen at için Ceylanpınar Hayvanları Koruma Derneği (CEYHAYKO) devre girdi. Siverek Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçen CEYHAYKO Başkanı Hasan Teker, sahipsiz hayvana sahip çıktı. Bir kamyonetle Ceylanpınar'a getirilen sahipsiz at CEYHAYKO Başkanı Teker tarafından muayene edildi. Gerekli tedavilerinin ardından at, bakımı yapılmak üzere Abdullah Kaptıcı adlı vatandaşa teslim edildi.

CEYHAYKO Hasan Teker, yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanın bakımını üstlendiklerini belirterek, "Hayvanı çok zayıf ve bitkin bir şekilde teslim aldık. Dernek olarak atımızın tedavisini üstleneceğiz. Tedavisini gerçekleştirdikten sonra atımızı bir vatandaşımıza sahiplendireceğiz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Hayvanları ötekileştirmenin hiç bir manası yoktur. İnsanlık hayvansız, hayvanlar da insansız olmaz. Hep birlikte yaşamak lazım. Özellikle sokak hayvanlarına sahip çıkmak lazım." dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran da, Belediye olarak hayvan koruma derneklerine her türlü desteği verdiklerini belirterek sahipsiz atla ilgili de üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını belirtti.