Eski mezarlıkta (Bedizzaman aile mezarlığında) defin için yer kalmaması sebebiyle Yeni Asri Aile mezarlıkta yapılan düzenlemeler tamamlandı. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Asri Aile Mezarlığında mezar yapı işlerinin daha iyi ve sağlıklı yapılması amacıyla eski mezarlıkta küçük kulübelerde hizmet veren taş ustalarına 50 metrekare kapalı, 150 metrekare açık alan olmak üzere 200 metrekarelik  iş yerlerinin yapımını tamamlayarak esnafın hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yazın sıcaklardan, kışın ise olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için de bekleme alanları yaptı.

Asri Aile mezarlığında ara yollar ve çevre yolları asfaltlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Mezarlık içerisinde bulunan Cami, Morg, Cenaze yıkama imkanıyla Şanlıurfalılara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile mezarlık arasında ulaşımı sağlamak üzere sabah ve akşam otobüs seferleri düzenliyor.

Şanlıurfalılara her alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesinin mezarlık işleriyle vefat eden vatandaşlarına da en iyi hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerini belirten Başkan Çiftçi, Asri Mezarlıktaki çalışmaların sona gelindiğini belirtti.