Şanlıurfa'da asfalt çalışması yapan işçiler, ramazan ayında sıcak havaya rağmen işlerine devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri, ramazan ayında hava sıcaklığının 33 dereceye ulaşmasına rağmen görevlerini yapmaya çalışıyor. 

Karaköprü ilçesinde asfalt çalışması yapan ekipler, kamyonlarla bölgeye getirilen asfaltı, iş makinesi yardımıyla yola seriyor. Asfaltın üzerini kapladığı kanalizasyon, telefon ve doğalgaz hattı gibi altyapı şebekelerine ait kapakların bulunduğu alanlar da işçiler tarafından kürek ve tırmıkla temizleniyor.

Ramazan ayında günün büyük kısmını güneş altında çalışarak geçiren işçiler, vatandaşların sorunsuz olarak istedikleri yerlere ulaşması için emek veriyor.

Belediyenin asfalt işlerini yapan yüklenici firma yetkilisi Hasan Güneş, yaptığı açıklamada, çalışmaların aksamaması için 24 saat vardiyalı olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla çalışma programında değişiklik yaptıklarını belirten Güneş, "Yaptığımız iş çok ciddi ve zor bir iş. Ramazan ayındayız hava sıcaklığı geçen yıllara göre normal, fakat asfalt sıcaklığıyla birleşince ister istemez işçiler etkileniyor. İşçilerin ramazanda olumsuz etkilenmemesi için çalışma saatlerine dikkat ediyoruz. Hizmetlerin aksamaması için çalışmalarımızı devam ediyor." dedi.

İşçi Mustafa Kurt da çalışmak için bir süre önce Hatay'dan Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi.

Ramazanda açlık ve susuzluğun yanında sıcaklıkla da mücadele ettiklerini belirten Kurt, şunları dile getirdi:

"Urfa sıcaklıkları kendisini göstermeye başladı. Hava sıcak bir de asfaltın sıcaklığıyla artıyor. Ramazanda biraz daha zor oluyor. Buna rağmen işlerin aksamaması için çalışma saatleri ona göre ayarlanıyor. Genelikle akşam saatlerinde çalışıyoruz. Şu anda sıcaklık iyi, ileri ki günlerde artacağı söyleniyor. O zaman daha da zor olacak."

Beyazıt Özel de uzun yıllardır asfalt işinde çalıştığını belirtti.

Asfalt serim makinesine yakın çalıştığı için sıcaktan fazla etkilendiğini anlatan Özel, "Yola döşenen asfaltı tırmıkla düzeltiyorum. Hava sıcaklığı her geçen gün artıyor, asfalt da çok sıcak. Ramazan ayında oruçlu çalışmak zor oluyor. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.