Şanlıurfa’da artan trafik yoğunluğu vatandaşları çileden çıkarıyor. Kentte devam eden yol çalışmaları nedeniyle alternatif yollarında az olması nedeniyle vatandaşlar trafikte zor anlar yaşıyor.

Özellikle de Balıklıgöl ve çarşı bölgesinde devam eden trambüs yol çalışmaları nedeniyle trafik durma noktasına geliyor.

Karaköprü’de de durum farksız. Çevik Kuvvet köprülü kavşağı yapımı nedeniyle, kent nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan Karaköprü’de ikamet eden vatandaşlar da durumdan şikayetçi. Bir süre önce inşaatının kaynak yetersizliği ile durduğu iddia edilen Çevik Kuvvet köprülü kavşağının yapımı nedeniyle Diyarbakır yönüne yol akışı Maşuk tarafından sağlanıyor. Yine burada da alternatif yolların yetersizliği nedeniyle akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Vatandaşlar, devam eden yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını, okulların açılmasıyla birlikte trafiğin kilitlenme noktasına geleceğini belirtti.

Akıllara Beyazgül’ün o açıklaması geldi.

Şanlıurfa’daki trafik yoğunluğu, Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Uğur Beyazgül’ün bir süre önce MEDYAURFA.COM’a kentin sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı getirdi. Beyazgül, Şanlıurfa’nın geleceğine yönelik yapılması gereken yatırımlarda, öncelikli olarak trafik master planının yapılması gerektiğini söylemişti.

MEDYAURFA.COM