Vali Erin, Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde yatırım kararı alan sac ve inşaat demiri fabrikası, Türk-Alman ortaklığı ile gerçekleşecek olan çelik üretimi yatırımı ve fuar alanı inşaatının başlamasını ekonomik yönden önemli üç gelişme olarak gördüğünü belirtti.

Ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Erin, “Belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz, bakanımız, siyasetçilerimiz, bu işe gönül veren sivil toplum kuruluşlarımız ile daha planlı programlı çalışmalar icra ederek, Şanlıurfa’yı bu anlamda hak ettiği, var olan ama değerlendirilmesinde herkesin biraz kendi açısından baktığı ve uygulamaya çalıştığı parça parça işleri birleştirerek, daha büyük bir sinerji oluşturmak suretiyle ekonomik sosyal kalkınmayı hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

Yapılacak her çalışmada Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğu damgasını vuracaklarını vurgulayan Vali Erin, “Burası Hz. İbrahim’in memleketidir. Burası, Hz. Şuayb’ın, Hz. Eyyüp’ün, Hz. Elyasa’nın ve birçok sahabenin yaşadığı bir şehirdir. Bu temel özelliğinden vazgeçmeyeceğiz, bunu güçlendireceğiz. Ama Şanlıurfa’nın geçmiş zamanların birikimi olan ekonomik sosyal kalkınma anlamındaki ihmallerini de hızlı bir şekilde telafi etmek suretiyle beraber yürüteceğiz” dedi.

Şanlıurfa’da bu zamana kadar bir fuar ve kongre merkezinin yapılmamış olmasının ilginç olduğunu dile getiren Vali Erin, “Bu eksiği Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kalkınma Bakanımız ve Kalkınma Ajansının katkısıyla kısa sürede gidermiş olacağız” dedi.

Algı ve imajın zamanımızda çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erin, Şanlıurfa algısının ve imajının düzeltilmesi yoluyla yatırımcıların Şanlıurfa’ya geleceğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Sanayicilerimizle, Ticaret Sanayi Odamızla diğer meslek kuruluşlarımızla planlı programlı çalışmalar yürüteceğiz. Elimize çantamızı alıp Urfa dışında olan hemşehrilerimizin, sermaye sahibi olan yatırımcılarımızın peşine düşeceğiz, yatırımcıyı bu tarafa çekmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Ama tüm bu çalışmaları yaparken kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapmamız gerekiyor. Bu planlamada; tarihi, eğitsel, sağlık, altyapı, üstyapı projelerinin hepsini bu vizyona hizmet edecek şekilde planlayıp yürümemiz gerekiyor.”

Fuar merkezinin en kısa sürede tamamlanmasını ve Şanlıurfa’ya hayırlar getirmesini dileyen Vali Erin, projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.