Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18.11.2019 tarihli ve 23635644-249/19956 sayılı "Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri" konulu yazısı doğrultusunda, kentte huzur ve güven içerisinde seyahat edilmesi için bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Kent genelince şehir içi ve şehirler arası tüm kara yollarında ticari faaliyet için kullanılan tüm araçlar için 1 Aralık 2019-1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Terminal-otogar giriş ve çıkışları başta olmak üzere yapılan tüm trafik kontrollerinde araçlar 'Kış Lastiği' bakımından da denetlenecektir. Kış lastiği kullanma zorunluluğu'na uymayanlar hakkında 625 Türk Lirası idari para cezası uygulanacaktır. Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçların bu zorunluluğa uymadıklarının tespiti halinde idari para cezasının yanında araçlarının lastiklerini de uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmeleri için belge düzenlenerek izin verilecektir, hangi yerleşim yerine kadar izin verildiği trafik idari para cezası karar tutanağının açıklama bölümüne de not olarak yazılacaktır. Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (Snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (*) işareti aranacaktır."