Şehit Piyade Uzman Onbaşı Özdemir, Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı

Pençe Kilit Harekat Bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışıyla şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir için memleketi Gaziantep'te cenaze töreni düzenlendi.

Askeri uçakla Gaziantep Havalimanına getirilen şehidin naaşı, karşılama töreninin ardından cenaze aracıyla Asri Mezarlığa getirildi.

Burada düzenlenen törende, şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehidin annesi Fatma Özdemir’i teselli etti.

Törene şehidin babası Bayram Özdemir, kardeşleri, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, milletvekilleri ile şehidin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ, Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24) için memleketi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde tören düzenlendi.

Askeri uçakla Diyarbakır Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, karşılama töreninin ardından cenaze aracıyla Hani ilçesinin kırsal Çardaklı Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Burada, şehidin cenazesi, Kürtçe ağıtlarla karşılandı.

Daha sonra Çardaklı Mahallesi'ndeki cami önünde düzenlenen törende, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu cenaze namazını kıldırdı.

Törenin ardından şehidin naaşı, gözyaşları içinde mahalle mezarlığında defnedildi.

Törene, Vali Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Altınbaş'ın naaşı, Bala Merkez Camisi'ndeki cuma namazı sonrası, Türk bayraklarıyla donatılan Alparslan Türkeş Bulvarı'na getirildi.

Şehidin annesi Tülay Altınbaş ile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına kondu. Askeri bandonun da eşlik ettiği törende cenaze tekbirlerle mezarlığa götürüldü.

Altınbaş'ın canezesi, 2012'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden polis memuru babası Kadir Altınbaş'ın yanına defnedildi.

Cenaze törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, milletvekilleri, askeri personel, bürokratlar ile vatandaşlar katıldı.

Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu dün şehit olmuştu.

Son 53 yılın en sıcak ocak ayı yaşandı Son 53 yılın en sıcak ocak ayı yaşandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale, Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi.

Askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü.

Şehidin cenazesi, Ay Yıldız Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Törende, tabuta sarılan şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kasa, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muhammet Sevinç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Kemal Özek, Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Kemal Özek'in cenazesi, memleketi Denizli'de toprağa verildi.

Şehidin Çardak Havalimanı'ndan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Buldan ilçesi Beyler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Aile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak bir süre ağladı.

Şehidin babası Ayhan (53), annesi Aysel (48), ağabeyi Ali Özek ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Şehidin cenazesi Alanyazı Meydanı'nda İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı namazın ardından askerlerin omzunda top arabasına taşındı.

Bu sırada vatandaşlar tekbir getirdi, "Vatan canım sana feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidim sen hakkını helal eyle bize" sloganları attı.

Törene katılanların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Uzman Çavuş Kemal Özek'in cenazesi, 1981 yılında Kırklareli'de askeri görevini yaptığı sırada tatbikatta eğitim uçağının düşmesi sonucu şehadete ulaşan ve şehidin adını taşıdığı, babasının amcası Kemal Özek'in mezarının bulunduğu Beyler Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ile Şeref Arpacı, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İzmir İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Erdal Sertuğ Telli, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ertan Dabi, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, İl Emniyet Müdür Vekili Halil Dirik, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör'ün yanı sıra, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer, Zonguldak'ta son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in cenazesi Zonguldak'ta toprağa verildi.

Şehit Sezer'in (27) cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Sezer'in naaşı burada, babası Mehmet Emin, annesi Yasemin ve eşi Aleyna Sezer ile protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Üzerine eşinin üniformasını giyen Aleyna Sezer, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra Sezer'in cenazesi, konvoy eşliğinde Kozlu ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada baba Mehmet Emin ve anne Yasemin Sezer, taziyeleri kabul etti.

Kur'an-ı Kerim okunması ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Uzun Mehmet Camisi'ne götürüldü.

İl Müftüsü Aşır Durgun'un ikindi vakti kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda önce top arabasına, ardından cenaze aracına konuldu.

6 aylık erkek bebeği olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in cenazesi, Kozlu ilçesi Yahma Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğ Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkan, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ege Görece, Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 21 Temmuz'da yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ege Görece'nin cenazesi memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Operasyonda yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurtarılamayan Görece için ilçeye bağlı kırsal Çullugörece Mahallesinde tören düzenlendi.

Şehit Görece'nin cenazesi, ikindi vakti mahalle meydanında kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde askerlerin omzunda taşındığı mahalle mezarlığına defnedildi.

Törene şehidin babası Sefer, annesi Nilüfer, kardeşi Mehmet Görece ve kız kardeşi Yeşim Seyhan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa milletvekilleri Tamer Akkal, Erkan Akçay, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Gözyaşı döken anne Nilüfer Görece ile kız kardeşi Yeşim Seyhan, törende sağlık ekiplerinin desteğiyle ayakta durabildi.

Ailesinin en büyük çocuğu olan Şehit Süleyman Ege Görece'nin 5 yıldır asker olduğu ve yaklaşık 6 ay önce Saruhanlı ilçesinden kendisine ev aldığı belirtildi.