Şanlıurfa - Siverek karayolunda bulunan olimpik yüzme havuzu yakınlarında bulunan Siverek Belediyesine ait arazide yapılacak Kültür Merkezi'nin temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, AK Parti Meclis Üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür merkezine tahsis edilen arazinin çok değerli olduğunu belirten Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Siverek'e yakışır bir kültür merkezinin böyle değerli bir arazide yapılması en tabi olanıydı. Kültür merkezi Siverek için bir elzem. Çünkü Siverek ulusal ve uluslar arası üne sahip bir çok düşünürün, şairin, yazarın, çizerin, siyasetçinin ve düşünce üreten insanların, ilim-bilim üreten insanların yaşadığı bir yer. Siverek Yılmaz Güney'lerin, Şivan Perver'lerin, Mehmet Uzun'ların, Zübeyir Yetik'lerin, Yılmaz Karakoyunlu'nun doğup büyüdüğü dolayısıyla yaşadığı topraklardır. İnşallah bu üne sahip kişilerin bundan sonra da çokça yetişeceği bir merkezimizin temelini atmış oluyoruz. Bu nedenle merkezi çok önemsiyorum."

Başkan Yılmaz, merkezin yapılması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, temeli atılan kültür merkezinin öneminden bahsederek, Siverek'te Kaymakamlık işbirliğiyle iki katlı bir halk kütüphanesi yapılacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçen protokol üyeleri ve davetliler daha sonra Viranşehir - Siverek karayolunda bulunan Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanına geçti.

Mesire alanında Siverek Kaymakamı Metin Demirel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bir süre satranç oynadı.