Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince haşere ve sineklerin larvalama döneminde gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından belirlenen periyotlarla ilaçlama çalışmasına devam ediliyor.

Dere yatakları, bataklık, atık su kanalları ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışması yapan ekipler, vatandaşların haşeresiz bir yaz geçirmesini hedefliyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizce Şubat ayı başında belirlenen alanlarda haşerelere karşı ilaçlı mücadele yapılmış olup periyodik olarak aynı çalışmalar sürdürülmektedir. Sorumluluk alanımızda bulunan tüm alanlarda ve haşerelerin üremesinin söz konusu olan alanlarda ilaçlama çalışması yapılmaktadır. Bu kapsamda ilaçlama talebinde bulunan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ev ve barınaklarda da ilaçlama çalışması yapan ekiplerimizin hedefi halkımızın rahat bir yaz geçirmeleri yönündedir.”

Açıklamada ayrıca hızlı, etkin ve titizlikle yürütülen haşere ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam edileceği vurgulandı.