Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile siyasi parti il temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Erin, yapılacak seçimlerin Şanlıurfa’ya, Türkiye’ye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek, Filistin’de İsrail’in gerçekleştirdiği katliamları kınadı. Katliamla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletin ortaya koyduğu bir tavır olduğunu kaydetti.

İl merkezi ve ilçeleriyle Şanlıurfa’nın çok geniş bir alana sahip olduğunu belirten Vali Erin, adaylar belirlendikten sonra propaganda döneminin başlayacağını hatırlatarak, “Seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi, seçmenin tercihinin özgür şekilde sandığa yansıması için arkadaşlarımızla bazı toplantılar gerçekleştiriyor ve tedbirler alıyoruz. Seçim çalışmalarının, propaganda faaliyetlerinin tam bir güvenlik içerisinde geçmesini temin edecek ortamı sağlamak için tedbirler alıyoruz. Daha önce Emniyet, Jandarma, Kaymakamlarımız, kolluk kuvvetlerimizle toplantılar gerçekleştirmek suretiyle siyasi partilerimizin rahat bir şekilde faaliyetlerini icra etmelerini temin etmek için alınacak tedbirleri gözden geçirdik. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan seçim koordinasyon merkezi tüm illerde olduğu gibi Şanlıurfa’da da oluşturuldu. Şanlıurfa’daki kurulumuz da Vali Yardımcımız Bahadır Güneş başkanlığında oluşturuldu” dedi.

Şanlıurfa Valiliği Seçim Koordinasyon Merkezinin 24 saat esasına göre çalışacağını, seçimle ilgili tüm tarafların telefon bilgilerinin alındığını ifade eden Vali Erin, siyasi parti temsilcilerinin buraya iletmek istediği konuların hızlı bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Seçim çalışmalarının yürütüleceği bir ay kadar bir zaman kaldığını hatırlatan Vali Erin, seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirleri birlikte almak istediklerini belirterek, siyasi parti temsilcilerinin seçim güvenliği ile ilgili görüş ve önerilerini her zaman almaya hazır olduklarını söyledi.

“HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEYİZ”

Kentin kamu idaresinin başındaki Vali olarak, makamdaki çalışmalarının dışında gününün tamamını dışarıda, çarşıda, sokakta vatandaşla iç içe geçirdiğinin artık tüm Şanlıurfalılarca bilindiğini hatırlatan Vali Erin, “11 Aya yakın süredir Şanlıurfa’da Valilik yapıyorum. Bu süre içerisinde vatandaşla hiç bağımı koparmadım. Bundan sonra da koparmayacağım, yarın seçim döneminde de halkımızın içinde olmaya, sorunlarını dinlemeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Siyasi partiler olarak, Vali seçim çalışması yapıyor diye bir düşünceye kapılmanızı istemem. Seçim sürecinde de seçim sonrasında da kapım her zaman herkese açık. Her zaman halkın içindeyiz” diye konuştu.