Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Gençlik Şöleni ve Göbeklitepe Koşusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gençlere eşlik etti.

Etkinliklerde gençlere taş çıkaran Beyazgül, dart oynadı, ok attı, gençlerle birlikte futbol, basketbol ve tenis maçı yaptı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önündeki gençlik şöleni etkinliğine gelen Beyazgül, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Burada ceketini ve kravatını çıkaran Beyazgül, gençlerle birlikte tenis maçı yaptı. Sporcu çocuklarla birlikte futbol ve basketbol maçı da yapan Beyazgül, ata sporu olan okçulukta yaptı. Hedefi 12’den vuran Beyazgül, karateci gençleri de yakından izledi. Çocuklarını hem fiziki hem de sportif gelişimi için ailelerin çocuklarını Büyükşehir Belediyesinin spor kurslarına gönderemeye davet eden Başkan Beyazgül, “Çocuklarımızın burada birçok fiziksel aktivite edinebilmesi için büyük bir şölen başlattık. Bu gün amacımızı hem eğlenmesi hem de sportif faaliyetlerde bulunmasını için çok önemli. Ben buradan ailelerimize seslenmek istiyorum ki çocuklarımız enerjik ve dinamiktir. Bu enerjilerini faydalı bir yerde kullanmaları gerektirir. Burada birçok standı gördüğüm zaman bunu gördüm Türkiye birincileri çıkarmış alanlarımız var ailelerimiz çocuklarını Büyükşehir Belediyemizin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün spor kurslarına yazdırarak kendi istedikleri bölümde kendilerini geliştirsinler. İnanıyoruz ki bu çocuklarımız yarının Dünya Şampiyonu olabilecek yetenektedirler” diye konuştu.

Bugünde yine Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen Göbeklitepe Koşusuna katılan Beyazgül, hem koşunun startını verdi hem de performansıyla gençlere adeta taş çıkardı.

Şanlıurfaspor forması giyen ve start noktasından vatandaşlarla birlikte koşmaya başlayan Beyazgül, çarşı bölgesinden tempolu koşu ile geçti. Daha sonra finish noktasına gelen Beyazgül, burada TRT Spor kanalına röpörtaj verdi. Beyazgül, burada Göbeklitepe’yi anlattı.