Toplantıya kendisinin de katıldığı belirten Hasan Çay ‘’Fotoğraflarda bende vardım. Toplantıya Şanlıurfa halkı için ve Şanlıurfa’mıza yapılan hizmetlerde geciken aksaklıkların ve diğer meselelerin daha hızlı çözümü için gittik. Orada bulunan STK Başkanlarının hangi niyetle geldiğini bilmiyorum’’ dedi.

Her seçim döneminde olduğu gibi yerel seçime az bir zaman kala herkesin fikrini ve düşüncesini dile getirmekte serbest olduğunu da belirten Çay ‘’Niyet okumak gibi bir yeteneğim yok. Oraya gelen STK Başkanlarının aynı niyetle geldiğini düşünüyorum. Halkını, milletini ve ülkesini düşünen kişiler olduğundan şüphem yoktur’’ dedi.

Kendi şahsı adına kimseden bir beklenti ve çıkarının olmadığını da belirten Hasan Çay ‘’Benim fikirlerim, isteklerim ve çıkarlarım makam, mevki, mal, mülk ve gösteriş merakının üzerindedir. Ben ülküden başkasını sevmedim. Ben Türkmenlere, örfüme, adetlerime, vatanıma aşığım. Sevdiğim aşık olduğum şeyler dünya namına olan şeylerin üzerindedir. Bir STK temsilcisi olarak bunun böyle bilinmesini istiyorum’’ dedi.

Benim için Vatan millet herşeyden önce gelir.