Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları için 11 adet kazıcı yükleyici, 6 adet traktör, 1 adet iş makinesi ve 1 adet forklift olmak üzere 19 araç ile 1 adet Jenaratör ve 2 adet de hidrolik kırıcı satın alarak makine parkını genişletti.

Mevcut makinelerinde periyodik bakımlarını düzenli olarak sürdüren ŞUSKİ ayrıca parkında yer alan 3 aracını da kendi imkanları ile revize ederken, vidanjörlerini ise bakım onarımdan geçirerek gereksiz harcamalardan kaçındı. 
 
BAŞKAN ÇİFTÇİ, ARAÇ PARKINI GEZDİ
Şehir merkezinde devam eden çalışmaları incelemesinin ardından ŞUSKİ'ye giderek araçları inceleyen Başkan Çiftçi, vatandaşın taleplerine daha da etkin ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek için Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarını sürdürdüğünü söyledi.

Araçlar hakkında bilgi alan Başkan Çiftçi, "ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde, genel müdürümüz ve daire başkanlıklarımız ile birlikte 2017'nin hazırlığını yapıyoruz. En önemli hazırlık bir kere ekipman bazında araç, gereç ve makine olarak alana hazır olabilmektir. Dolayısıyla 2016 yılında almış olduğumuz karar gereği ŞUSKİ artık makine konusunda daha da güçlü hale getirildi. Halkımızdan gelen talepler noktasında ŞUSKİ gerek kendi ekipmanı ile gerekse personeli ile hızlı bir şekilde bu talepleri karşılayabilmelidir. Bunun için araç alımına karar verildi. Bu gün de alandayız ve yeni alınan araçları inceledik. Bu alımlarla birlikte inanıyorum ki daha da güçlü bir ŞUSKİ ortaya çıkacak. Bizim kadro olarak hedefimiz vatandaşa en hızlı ve en etkili şekilde ulaşmaktır. Yönetim kadrosu olarak adımlarımızı atıyoruz. Tüm alımlarımızı ŞUSKİ kendi öz kaynakları ile karşıladı. Rabbim kaza ve beladan korusun. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.