Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) organizasyonu ile Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Adil Kılıç, Mahmut Akaslan, Bedir Süzer, Genel Sekreter Vekili Vedat Tekatlı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mithat Arhan, Şanlıurfa Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik heyet, Eskişehir’e gerçekleştirdiği teknik inceleme ve iş gezisini tamamlayarak Şanlıurfa’ya döndü.

7-9 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonda ilk gün kültürel aktivite ile geçti. Heyet, Eskisehir’in en önemli merkezlerinden olan, 400.000 m2 alan üzerine kurulu Bilim, Sanat ve Kültür Parkı (Sazova Parkı) içerisinde yer alan, Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezi, Türk Dünyası Şaheserleri Parkı, Sualtı Dünyası gibi dikkat çeken merkezlerde yetkililerden bilgi aldı. Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’ndaki programın ardından heyet, Şanlıurfalı İş Adamı Aziz Karagöz tarafından işletilen restoranda akşam yemeğine geçti.

İkinci gün gerçekleştirilen programda ilk durak Eskişehir Ticaret Odası oldu. Şanlıurfalı iş adamları ve sanayicilerden oluşan heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Eskişehir Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eskişehir’e ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Eskişehir’in ticaret ve sanayi potansiyeli ilgili detaylı bilgi paylaşımında da bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın yürüttüğü projelerle Odanın son üç yılda 13 milyon liraya yakın tasarruf ve 19 milyon lirayı aşan hibe ve sponsorluk geliri sağladığını ifade etti.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise Şanlıurfa’nın son yıllarca cazibe merkezi olduğunu kaydederek, şehri tanıtmak ve anlatmak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Taş ise, Eskişehir’i ziyaret ederek, projeler ve odaların faaliyetleri hakkında bilgi almak istediklerini dile getirdi. Eskişehirli firmalarla sürekli alışveriş yaptıklarını da belirten Taş, işbirliğini artırmak ve geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi.

Heyet, Eskişehir Ticaret Odası ziyaretinin ardından Eti Kek Fabrikasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Eti İnsan Kaynakları Grup Başkanı Cem Ersen ve Eti Üretim Yöneticisi Şadan Üzenli’den fabrikanın mevcut kapasitesi, ürün ve üretim detayları, 2018 yılı hedefleri ie inovatif çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan heyet, daha sonra üretim sahasını gezdi.

Heyet, Eti Kek Fabrikası ziyaretinin akabinde Eskişehir Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, üye sayılarını, Eskişehir’deki sanayi sektörü içerisinde yer alan firmaların dağılımını, Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri yatırımları, yatırım planlarını ve Eskişehir’in mevcut ihracat sektörlerini ile ihracat rakamlarını paylaştığı bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Özaydemir’in sunumunun ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak da Şanlıurfa’nın mevcut potansiyeli, teşvik destek ve avantajları ile cazibe merkezleri programı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleşen sunumların sonrasında Organize Sanayi Bölgesi’nde Güneş Enerji Santrali’nde incelemelerde bulunan Heyet’e, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı, Güneş Enerji Santrali hakkında bilgi verdi. Güneş Enerji Santrali ziyaretini tamamlayan Heyet Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisine geçerek incelemelerde bulunan Heyet’e Arıtma Tesisi Genel Müdürü Suzan Eroğlu, Tesis hakkında bilgi verdi. Heyet Organize Sanayi Bölgesi ziyaret ve incelemelerini tamamladıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi’nden ayrıldı.

Programın üçüncü gününde ise Heyet, Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar’a konuk oldu. Sarar Giyim üretim tesislerinde gerçekleşen ziyarette, Sarar Giyim Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Heyet’e Sarar Giyim’in mevcut üretim potansiyelini, yurt içi ve yurtdışı proje hedeflerini ve kalite politikaları hakkında bilgiler vererek üretim tesisinin gezdirdi. Heyet tesisi gezisinin ardından, Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ile bir süre sohbet etti. Heyet, Sarar Giyim ziyaretinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da teşrif ettiği, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müze Açılışı’na katıldı.

Heyet, 3 gün süren gezi programının ardından 9 Mayıs Salı günü akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya döndü.