Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan İzol, Siverek’te meydana gelen elim olayla ilgili açıklama yaptı.

Hasan İzol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’1-) Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 15/06/2019 tarihinde meydana gelen, aşiretimiz mensubu olan ve aynı köyde ikamet eden amca çocukları arasında yaşanan vahim olay sebebiyle derin üzüntü içerisindeyiz.

Bilinmesini isteriz ki, Mezkûr olayın vukuundan ve öğrenilmesinden itibaren aşiretimizin önde gelenleri tarafından, adli ve idari mercilere her türlü yardımın yapılacağı bilgisi verilmiş, Yaşanan bu elim olay neticesinde zaman kaybedilmeden adli ve idari merciler bilgilendirilmiş, elde edilen bilgi ve bulgular ilgili makamlarla paylaşılmıştır.

Olayın takipçisi olarak elimizden gelen yapılmaya çalışılmaktadır.

Bu hususta Şanlıurfa Valimiz, Siverek İlçe Kaymakamımız, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımız İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Alay Komutanımız süreci bizzat takip etmekte ve yönetmektedir. Kolluk kuvvetlerinin yoğun çabası sonucu failler aynı gün gözaltına alınmıştır.

2-) Aşiretimiz yek vücut olarak olayın en yakın takipçisi olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bazı sosyal medya hesaplarından İzol Aşiretinin failleri desteklediğine yönelik paylaşımlar ve yorumlar yapılmaktadır. Bu paylaşım ve yorumların gerçeğe muhalif olduğunun bilinmesini isteriz.Kadim tarihten beridir, bölgemizde yaşanan ve yıllardır devam eden kan davalarının çözümü, barışın tesisi için her zaman yoğun çaba sarf eden ve husumetlerin çözümünde ilk adres olarak akla gelen İzol aşireti olarak böylesine elim bir hadisede aşiretimizin isminin geçmesinden ayrıca derin üzüntü duymaktayız.

3-)Yüzbinlerce mensubu olan aşiretin her bir bireyi bu vahim olay nedeniyle derin üzüntü yaşamaktadır. Bu vahim olayı İzol Aşiretine mal etmek tam bir akıl tutulmasıdır. Aşiretin isminin böyle vahim bir olay ile gündeme gelmesi zaten acısı olan yüzbinlerce mensubunu derinden üzmüştür. Acımız büyüktür Vefat eden akrabalarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Devletimize güvenimiz tamdır. Devletimizin gereğini yapacağından hiç kimsenin şüphesi yoktur. Devletimize ve Adalete olan güvenimiz tamdır.

Başımız Sağ olsun.’’