Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in kente atanmasıyla birlikte, her alanda altın çağını yaşayan, artık terörle değil istihdam ve sporla anılan Tunceli, Rafting’in de Türkiye markası haline geldi.

Tunceli Munzur Çayı’nda yapılan rafting organizasyonları, tüm Türkiye’nin dikkatini çekti. Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Munzur Vadisi Milli Parkında gerçekleşen rafting sporu, ulusal televizyon kanallarının da dikkatini çekti.

Bengütürk TV, Tunceli’deki rafting organizasyonlarını çektikleri programda anlattı.

Vali Sonel: Tunceli huzur şehri oluyor.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel, programda Tunceli’yi anlattı. 15 aylık valilik ve belediye başkanlığı süresince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlardan projelerle ilgili büyük destek gördüklerini belirten Sonel ‘’Tunceli, kahraman güvenlik güçlerimizin yaptıkları başarılı operasyonlar ve çalışmalarımızla huzur şehri oldu. Munzur nehrimiz olmazsa olmazlarımızdan.  Munzur nehrimiz başta rafting olmak üzere su sporları ve doğa sporlarıyla anılıyor. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Burada rafting, yamaç paraşütü ve doğa sporları yapıyorlar. Munzur hem Türkiye’nin hem de Dünyanın doğal bir mirası. Bu vadi üzerimizde milli parkımız var. 1600 çeşit bitki çeşdimiz var. 293’ü endemik bitkiden oluşuyor. Sizlerin aracılığı ile tüm vatandaşlarımızı Tunceli’ye davet ediyorum’’ dedi.

İLGİLİ HABERLER...