Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel’in katkılarıyla Tunceli’de ilk kez düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası, iki gün süren nefes kesen yarışlar ve akrobasi gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Tunceli Valiliği, Tunceli Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen, Tunceli’de ilk kez yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası, nefes kesen yarışlar ve akrobasi gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Ödül törenine Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Vali Yardımcıları Akın Zor ve Selçuk Yosunkaya, kurum müdürleri, sporcular, teknik heyet ile vatandaşlar katıldı.

Törende şampiyonaya destek veren hayırsever iş adamlarına plaket takdim edildi. Sonrasında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreni sırasında konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, iki gün boyunca Tunceli’nin büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirterek müsabakalar sonrasında milli takıma katılacak sporcuların da buradaki şampiyonada seçilmiş olduğunu söyledi. Konuşmasında 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde Tunceli’de ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonasının yapıldığını hatırlatan Sonel, 2019 yılı Haziran ayı içerisinde düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonasına da yine Tunceli’nin ev sahipliği yapacağının müjdesini verdi. Sonel, şu ifadeleri kaydetti:

“Çok güzel, keyifli iki gün geçirdik. Böyle büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapmak Tunceli Ailesi olarak bizleri mutlu etti. Tunceli artık Rafting başta olmak üzere su sporlarıyla, yamaç paraşütüyle, gondoluyla, gezi ve sürat tekneleri ile anılıyor. Rafting Federasyonu Başkanımızdan bir müjde geldi. İnşallah 2019 Dünya Rafting Şampiyonası Tunceli’de düzenlenecek. Şimdiden hayırlı olsun. Bu şampiyonada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Hava Sporları Federasyonumuza, Çay Kur Tırı’nı ikram için Tunceli’ye gönderen ÇAYKUR Genel Müdürlüğümüze, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kupa ve madalya alan şampiyonların yanı sıra müsabakaya katılan tüm sporcularımızı da kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

İki gün süren şampiyonada, yamaç paraşütçüleri hem kıyasıya yarıştı hem de akrobasi gösterileri ile sporseverlere heyecanlı anlar yaşattı. Tandem uçuşlarına katılan vatandaşlarımız da sporcuların heyecanına ortak oldu.

Şampiyonada, yamaç paraşütünün yanı sıra flyboard, jet-ski ve kano gibi su sporları gösterileri de vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü.

Yüzlerce sporcu ve teknik heyetin katıldığı şampiyonada 1200 rakımdaki yüksek tepeden atlayış gerçekleştiren paraşütçülerin akrobasi hareketleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Katılımın yoğun olduğu şampiyonada, vatandaşlarımız iki gün boyunca hem heyecan dolu anlar yaşadı hem de doyasıya eğlendi.