Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı 23 ayrı etkinlikle kutlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, merkez Haliliye ilçesindeki sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla resmi törenlerin yanı sıra sergi, tiyatro, film gösterimi, konferans, panel, sportif müsabakalar ve konserlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Etkinliklerin 9 gün boyunca devam edeceğini, 23 etkinlik gerçekleştirileceğini ifade eden Çiftçi, organizasyonun, 7 Nisan Cuma günü, Kurtuluş ve 15 Temmuz Resim Sergisi ile Rabia Meydanı'nda başlayacağını söyledi.

Kutlamalar kapsamında kentteki tüm sıra gecesi ekiplerinin de katılımıyla 8 Nisan Cumartesi günü büyük bir "Kültür Gecesi" etkinliği gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Çiftçi, Türkiye'nin gururu Türk Yıldızları tarafından 9 Nisan Pazar günü gösteri düzenleneceğini belirtti.

Belediye Başkanı Çiftçi ayrıca "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurtuluş etkinliklerimize katılmak için programını 11 Nisan Salı günü olarak belirledi. Şanlıurfalılar için gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yıl çok daha görkemli törenlerle kurtuluşumuzu kutlayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Çiftçi, etkinliklere tüm vatandaşları beklediklerini sözlerine ekledi.