Eyyübiye Belediyesi’nin önderliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşvikleriyle Şanlıurfa’da açılan YEDAM’ın uyuşturucuyla mücadelesine, ünlü sanatçı Zekeriya Ünlü’de destek verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ziyarette hemşehrisi Zekeriya Ünlü’ye YEDAM’da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Ekinci, uyuşturucuya bulaşan gençleri tedavi ettiren ve destek sağlayan YEDAM’ın, Şanlıurfa’da şimdiye kadar 300 aile ile görüştüğünü ifade etti. YEDAM’ın 75 vakaya müdahale ettiğini de belirten Ekinci, uyuşturucu illetinden kurtulan 6 kişinin de işe yerleştirildiği ve topluma kazandırıldığını bildirdi.

‘’İdeolojik olarak bir şey elde edemediler’’

Başkan Ekinci, Şanlıurfa’nın terörün hedefindeki bir şehir olduğunun da altını çizdi. Terör destekçilerinin Şanlıurfa’da ideolojik olarak bir şey elde edemediklerini, özgürlük adı altındaki vaatlerinin tutmadığını da belirten Ekinci ‘’Amaçlarına ulaşamayan, terör destekçileri ve şer odakları, şimdi de gençlerimizi bağımlı yapmak, akıllarını uyuşturucu ile almak için harekete geçtiler. Amaçları gençlerimizi zehirlemek, kendi amaçlarına hizmet ettirmek’’ dedi.

‘’Uyuşturucu ile mücadele ediyoruz’’.

Başkan Ekinci, uyuşturucu ile ciddi anlamda mücadele ettiklerini de belirterek ‘’Eyyübiye Belediyesi olarak gençliğe önem veriyoruz. 20 tane spor salonu açtık. 20 tane daha açıyoruz. Sokaklarda boş zaman geçiren çocuklarımızı spor, sanat ve kültürle buluşturuyoruz. Kur’an-ı kerim başta olmak üzere, kurslar veriyoruz. Gençlerimizi uyuşturucuya yöneldikten sonra değil, uyuşturucuya bulaşmadan toplumumuza kazandırmak için çaba sarf ediyoruz’’ dedi.

‘’Dünya üçüncüsü oldu’’.

Başkan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi spor merkezlerinde kurs gören gençlerden birinin Erzurum’da düzenlenen uluslararası bir yarışma da dünya üçüncüsü olduğunu da sözlerine ekledi. Ekinci sözlerine ‘’Fil dişinden kuleler yapın. Şehri fiziki anlamda Dubai tarzında bir kente dönüştürün. Tüm bunları yaptığınız zaman, zihinsel, kültürel ve sosyal dönüşümü sağlayamazsanız, insana yatırım yapamazsanız hepsi boş kalır.’’ Dedi.

‘’Allah razı olsun’’.

Ünlü sanatçı Zekeriya Ünlü ise, YEDAM Eyyübiye şubesinde yer alan imza tahtasına yazı yazdı. ‘’Uyuşturucuyla mücadelede bende varım’’ diyen Ünlü ‘’Eyyübiye Belediyemizin bu konudaki çabaları, gayretleri çok önemli. Çok değerli. Gençlerimizi uyuşturucu illetinden kurtarıyorlar. Bu illete bulaşmamış olanları da spora ve kültürel faaliyetlere yönlendiriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun’’ dedi.

Ziyarette; Sosyal Hizmet Uzmanı: Ahmet Mesut Karataş, Uzman Psikolog Zeynep Avşaroğlu, Uzman Psikolog Mehmet Salih Saraç, Uzman Psikolog Muhammed Kocaoğlu'da hazır bulundu.

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA