İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'daki kutsal mekanlarda, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. 

"Peygamberler şehri" olarak da nitelendirilen kentte, farklı illerden gelen çok sayıda vatandaş, gece dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.

Tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki yeşil alanlarda dinlenmeyi tercih eden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar öğlen namazını buradaki camilerde kıldı. Namazın ardından Dergah Camisi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmenin heyecanını yaşadı.

Hazreti İbrahim'in doğduğu ve Nemrut'un zulmünden kurtulmak için kaçan annesi tarafından bir süre saklandığı rivayet edilen makamı ziyaret edip, dua etti.

Eyyüp Peygamber'in rahatsızlığında çile çektiği mağara ve daha sonra suyuyla yıkanıp, sağlığına kavuştuğu rivayet edilen ''Eyyüp Peygamber Makamı''nı da ziyaret edenler, geceyi burada ihya etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Ziyaretçilerden Ahmet Çetin, gece dolayısıyla Mardin'den ailesiyle geldiğini söyledi. Ziyaret ettikleri mekanları çok beğendiğini ifade eden Çetin, iftarı burada yaptıktan sonra geceyi burada geçirmeyi düşündüklerini anlattı.

Siverek ilçesinden gelen Hamit Kıran da Kadir Gecesi için sabah kente geldiklerini belirterek, buradaki manevi havanın çok farklı olduğunu dile getirdi.