Yaya trafiğinin zorunlu olarak yoğunlaştığı noktalar ile kamu kuruluşlarında maskesiz dolaşmanın İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunun 2020 yılı 15 numaralı kararıyla yasaklanmasının ardından, başta toplu taşıma araçları olmak üzere fırınlar, marketler ve semt pazarlarında maske dağıtımına ağırlık verildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla piyasadan temin edilen, halk eğitim merkezleri ve okullarda üretilen maskeleri il merkezi ve tüm ilçelerde dağıtmaya devam eden Valilik personeli, vatandaşlara maskesiz dolaşmama konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (COVİD-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için, gereken tedbirlerin alınması kapsamında 08.04.2020 tarihinde olağan üstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, şehrin bazı noktalarında maskesiz dolaşılmasını yasaklamıştı.

Şanlıurfa’da Maske Olmadan Çıkılamayacak Yerler:

Atatürk Bulvarı, Cengiztopel Caddesi, Bahçelievler 2. ve 4. Sokakları, Novada Park, Rabia Meydanı, 18 Mart Caddesi, Toplama Merkezleri, Sarayönü Caddesi, Kapaklı Pasajı, Divanyolu Caddesi, Haşimiye Meydanı, Meşarkiye Caddesi, Demokrasi Caddesi, Arap Meydanı, Bağlarbaşı Caddesi, Süleymaniye SGK Caddeleri, Açıksu Caddesi, Emniyet Caddesi, Yunus Emre Caddesi, M. Akif Ersoy Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Eyüp Peygamber Caddesi, Eyyüp Peygamber Makamı çevresi, Karaköprü Birinci 35 m. yol (Mehmet Hafız Bulvarı) ile tüm marketler.