Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan bu kez evlerde kutlandı. Haliliye’de boş sokaklarda yankılanan İstiklal marşı sesleri günlerdir sokağa çıkma yasağının devam ettiği kentte güzel karelerin oluşmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çocukların 23 Nisan’da İstiklal Marşını balkonlardan okuması yönünde çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı Haliliye’de de büyük yankı buldu. Haliliye Belediyesi tarafından çocuklara gün boyu hediye edilen bayraklar balkonlarda coşku ile sallandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Haliliye’de de koronavirüsün gölgesinde kutlandı. Ancak çocuklar bayramlarını kutlamada kararlıydılar. 23 Nisan saat 21.00’da balkonlar İstiklal Marşı ile çınladı. Görsel şölene dönüşen kutlamalara çocukların yanı sıra diğer aile bireyleri de sevgi gösterilerinde bulundu.

Kutlama hazırlıklarına birkaç gün öncesinden başlayan çocuklar bayrak taleplerini Haliliye Belediyesine ulaştırmıştı. Beyaz Masa iletişim hattı üzerinden alınan talepleri değerlendiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri çocukların evlerine giderek bayrak hediye etmişti.