Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Şanlıurfa’daki eğitimleri 9 Şubat Cuma günü Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, TOBB Şanlıurfa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 78 kadına sertifikası takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, “Öncelikle, kadınların var olan potansiyellerini keşfetmelerinde önemli bir yol gösterici olan bu eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Her bir kadın çok değerlidir ve bu değeri fark etmeleri hem kendileri hem de toplumumuz için çok önemli. Bu sebeple, kadınların içlerindeki değeri ortaya çıkaran bu eğitimleri desteklemek hepimizin görevidir” dedi.

TOBB Şanlıurfa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat ise konuşmasında, “Eğitim, toplumun kalkınmasına olduğu gibi, kadınların kişisel gelişimine de şüphesiz çok değer katar, hayallerimizin gerçekleşmesine yardımcı olur. Bizler, eğer kadın olarak bu toplumda yer alıyorsak; mutlaka toplumumuza katkı sunmalı, gelişiminde ve ilerleyişinde rol sahibi olmalıyız. Kız Kardeşim eğitimleri de kadınları toplumda var etmek, güçlendirmek ve sosyo-ekonomik hayata aktif katılan bireyler olmaları için oldukça önemli ve değerlidir” dedi.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, törende yaptığı konuşmada, “Coca-Cola ailesi olarak bugün burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. “Kız Kardeşim” projesi de bu çalışmaların içinde en değerlilerinden bir tanesi. Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak “Kız Kardeşim” dedik” dedi.

18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında verilen eğitimler, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim eğitimleri ile iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.