Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Bilindiği gibi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1908 yılında ilan edilen ikinci meşrutiyetle birlikte basındaki kamusal sınırlamalar kaldırılmış, basın yayın organları ilk kez sansürsüz yayın yapma özgürlüğüne kavuşmuşlardı.

Dünyanın her köşesinde ve tarihimizin her döneminde en zor görevleri üstlenen; bazen savaş cephelerinde bazen bir patlamanın ortasında kalan, toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak için karşılığı madden ölçülemez bir emek ve çaba sergileyen basın çalışanlarının bu gayretleri gerçekten de takdire şayandır.

Toplumu belli bir gaye çerçevesinde bir araya getiren, ortak fikir oluşturan, milli birlik ve beraberlikte en önemli mihenk taşı olan basınımız, demokrasinin yerleşmesinde önemli katkılar sunmuş, üstlendiği misyonla ülkemizde de demokrasinin kökleşmesine en büyük katkıyı sağlamıştır.

Devletle millet arasında bir köprü vazifesi gören, çağdaş bir toplumun oluşmasında yön verici özelliği olan basınımızın ve çalışanlarının haklarının tam olarak teslim edildiği günler dileğiyle tüm basın mensuplarımızın bu önemli gününü tebrik ederim.