Vali Erin, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sevgi, kardeşlik, sadakat, vefa ve dayanışmanın timsali olan bir kurban bayramına daha tebrikler ve tekbirlerle kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bayramın ülkemize, milletimize, zulüm altında inleyen tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Tüm insanlığın ve insani değerlerin ağır bir sınavdan geçtiğine bizler ve bizimle beraber tüm insanlık tanıklık etmektedir. Bir taraftan dünyaya ve özellikle İslam coğrafyasına savaş, kan ve gözyaşını dayatan bozgunculuğa, fitneye ve tahrip etmeye odaklanan hakim güçler ve onların şer odağı niteliğindeki eli kanlı terör örgütleri ve işbirlikçileri, diğer tarafta ise tüm saldırılara karşı büyük bir cesaret ve fedakarlıkla karşı koymaya çalışan adalet, merhamet ve insanlığı imar etmeyi esas alan bin yıllık onurlu bir geçmiş ve aynı ilkelere dayalı bir gelecek tasavvuruna sahip bir medeniyetin temsilcileri yer almaktadır. Tarih, başarı ve zaferin sayı ve güçte olmadığını gösteren sayısız örneklerle doludur. Bunun bilincinde olan bizler, tahammül sınırlarını zorlayan bu mücadelenin sonunda haktan, hakikatten, doğruluk ve adaletten millet iradesinden yana olanların galip geleceğinden hiçbir şüphe duymamaktayız.

Komşu ülkelerimizdeki ateşi ülkemize taşımak isteyen hainlerin tüm çabalarına rağmen, bin yıldır bir arada yaşayan, ortak bir geçmiş ve gelecek hayalini paylaşan, acıları, sevinçleri, özlemleri bir olan bu coğrafyanın insanı, şehit kanlarıyla yoğrulmuş ebedi yurtlarını bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Allah’ın izni ile hep dik duracak, karanlık odakların ve onların eli kanlı terör örgütlerinin emellerini boşa çıkaracaklardır.

İslam alemi, bugün çok büyük bir kuşatma altındadır. Orta Doğu’dan Avrupa’ya, Uzak Doğu’dan Afrika’ya kadar nerede bir Müslüman topluluğu var ise, zalimlerin ve şer güçlerinin kirli savaşları ile inlemektedir. Tüm bu kuşatmalar ve zulümlere rağmen başta milletimiz olmak üzere tüm İslam aleminin birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla tüm sıkıntıları aşabileceğimizi de biliyoruz.

Bugün yanı başımızda devam eden kirli savaştan kaçıp, çoluk çocuğunu, namusunu, malını bizlere emanet eden Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize gönül kapılarımızı açarak, ensar olma şerefine kavuşmuş olduğumuzu unutmamanızı isterim.

Bizler, sınır tanımayan bir kardeşliğin fertleri olarak bu birlik ve beraberlikle hem Allah’ın yardımına mazhar olacağımızı hem de rızasını kazanacağımızı çok iyi biliyoruz. Bu mübarek günlerde kurbanlarımızla Allah’a yakınlaşırken, dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik ruhuyla da tüm sıkıntıları inşallah atacağız.

Bayram nedeniyle hem Valiliğimiz hem de yerel yönetimlerimiz gerekli tedbirleri almış bulunmaktadır. Sağlık ve güvenlik teşkilatlarımız kesintisiz görevlerinin başında olacaklardır. Kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmamasını, temizlik kurallarına riayet edilmesini, özellikle yollarda olanların trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istirham ediyorum.

Bu vesile ile kurban bayramınızı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu kutsal ve anlamlı günlerde şehit yakınlarımızı, gazilerimizi, kimsesizleri, fakirleri, muhtaçları ve yetimleri yalnız bırakmamanızı istirham ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.