Vali Erin, anneler günü nedeniyle yayınladığı mesajında, şunları ifade etti:

“Yaşadığı çağın ilerisini düşünen, toplumsal ilişkilerinde benlik yerine biz diyebilen, milli ve manevi duygularına sıkı sıkıya bağlı olan, ortaya koyduğu fikirlerle çığır açan, ürettiği eserlerle insanlığa katkı sunan bireyler, medeniyetler inşa etmeye muktedir olmuşlardır. İşte bu medeniyetleri oluşturan bireyleri yetiştiren, dolaysıyla medeniyetlerin temelini atan ilk mimar annedir.

Henüz dünyaya getirmediği yavrusuna bile büyük bir şefkat duyan, hayata geldikten sonra tüm imkânlarını insanüstü bir gayretle seferber eden, evladı için kendini feda etmeye hazır olan annelerimizin hakkı şüphesiz ödenemez.

Merhametin, sevginin, fedakârlığın simgesi olan annelerimiz, her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak etmektedir. Yüce dinimiz İslam Peygamberi de bu gerçeğe işaret ederek, “Cennet, annelerin ayakları altındadır” diyerek, insanoğlunun annesine ne derece hürmet etmesi gerektiğine dikkat çekmiştir.

Sadece bu özel günde değil, senenin her günü bizim için annelerimizi hatırlamak, şükranımızı en büyük şekilde ifade etmek için bir fırsattır. Bu fırsatı her gün ve her an değerlendirebilmemiz temennisiyle, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.”