Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, MEDYAURFA.COM’a Barış Pınarı Harekatında Şanlıurfa’da sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazeteci Nedim Atilla’yı makamında kabül eden Vali Erin, harekat sürecine ilişkin bilgiler verdi.

‘’Etkin bir çalışma yürüttük’’

Vali Abdullah Erin, operasyon boyunca Şanlıurfa’da oluşturdukları koordinasyon merkezinde 200 araç ve 1000 personel ile etkin bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Resim

‘’Rasulayn ve Tel Abyad’da ön çalışma yapılıyor’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonu ile yanı başımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun büyük ölçüde kırıldığını belirten Vali Erin ‘’Tel Abyad ve önümüzdeki günlerde de Rasulayn’a arkadaşlarımızı göndermek suretiyle uzunca bir süredir PKK/PYD/YPG’nin baskısı altında sıkıntılar yaşayan halkın normal hayatlarına dönüşleri noktasında tedbirlerimizi aldık. Arkadaşlarımız ön çalışma yapıyorlar orada. Kamu hizmetlerinin etkin ve düzenli bir şekilde halka ulaştırılmasına yönelik gayretlerimiz sürüyor’’ dedi.

‘’Vatandaşlarımızın yanında olduk’’

Barış Pınarı Harekatı boyunca Şanlıurfa’da kurdukları koordinasyon merkezinde, müdahale edilmesi gereken tüm noktalara hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini de anlatan Vali Erin ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılandı. Ceylanpınar, Suruç ve Akçakale ilçelerine gerçekleştirilen havanlı saldırılarda, sivil vatandaşlarımızın en az zarar görmesine yönelik önlemlerimizde etkin bir şekilde alındı ve uygulandı. 500 civarında hava düştü üç ilçemize. Buna rağmen sivil kayıplarımız da az oldu yaralılarımız da. Yine az sayıda hasar görev evler ve yerleşim yerleri vardı. Onlarla doğrudan ilgilenen ekiplerimiz var. Vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Psikososyal destek verdik. Yaralılarımıza hızlı müdahaleler yapıldı. Takiplerini de hala yapıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri ile yakından ilgileniliyor’’ dedi.

Resim

‘’Şanlıurfa tarihine yakışır bir duruş sergiledi’’

Açıklamalarında Şanlıurfa halkına da teşekkür eden Vali Erin ‘’Bu süreçte Şanlıurfa halkının moral ve manevi desteği takdire şayandır. 8 yıldır 500 bin Suriyeli kardeşimize büyük bir alicenaplıkla ev sahipliği yapıyor Şanlıurfa. Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve içerisinde ensarlık vazifesini hakkıyla yerine getiren illerinde başında Şanlıurfa geliyor. Barış Pınarı Harekatı ile bir kez daha Akçakale ve Ceylanpınar’daki vatandaşlarımız başta olmak üzere; Büyükşehir belediyesinden ilçe belediyelerine, yerel yönetimlerden sivil toplum ve meslek kuruluşlarına kadar, hepsi bir iş birliği içerisinde çalıştılar. Güzel bir birliktelik örneği ortaya koydular. Şanlıurfa tarihine yakışır bir duruş sergiledi’’ dedi.

Resim