Vatandaşlar Vali Küçük’e yönelik eleştirilere sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdi.

Şanlıurfa’da görev yaptığı 2.5 yılda özellikle de kentin sanayileşmesi hususunda önemli adımlar atan Vali İzzettin Küçük kentte devlet-vatandaş kaynaşmasını en üst düzeye çıkarmıştı.

vali küçük esnaf gezisi ile ilgili görsel sonucu

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen PYD kantonu koridorunu dile getirerek, bir gece de Kobani’den Türkiye’ye göç eden 200 bin kişinin içine karışan PKK/PYD sempatizmanlarını ve provakatörlerini  ayıklayarak sınır dışı etmişti.

Kobani’deki DEAŞ/PYD çatışmasının olduğu dönemde sınırda bulunan ve Türkiye’yi her fırsatta karalayan art niyetli uluslararası basına da sınırda tepki gösteren Küçük ‘’Burası Türkiye Cumhuriyeti. Buradan her elini kolunu sallayan geçemez’’ ifadelerini kullanmıştı.

izzettin küçük suruç ile ilgili görsel sonucu

Gençlerin terör örgütüne katılmaması ve zararlı alışkanlıklar edilmemesi için Suruç başta olmak üzere birçok noktada gençlik merkezleri kuran Vali Küçük, sınır güvenliğini arttırmak amacıyla da Şanlıurfa sınırına hendekler kazdırdı. 6-8 Ekim olaylarında aldığı güvenlik tedbirleriyle kenti Güneydoğu’nun en güvenli ili haline getiren Küçük, bölgedeki işsizlik sorununa da el attı. Şanlıurfa’da birden fazla sanayi bölgesinin açılmasına önderlik eden Küçük, kente dev firmaları getirdi ve 3. Organize Sanayi Bölgesinde doluluk oranının yakalanmasına vesile oldu.

vali küçük urfa osb ile ilgili görsel sonucu

Şanlıurfa’daki başarılı çalışmalarının ardından, Ankara’nın da dikkatini çeken İzzettin Küçük, Türkiye’nin 4. Büyük ili olan Bursa’ya Vali olarak tayin edildi. Bursa’da görevinin birinci ayında 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde FETÖ’cü albayı darbenin sıcak saatlerinde gözaltına aldıran, darbeci albayın elindeki isim listesine el koyan ve Bursa’da darbenin seyrini değiştiren Küçük’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da miting de teşekkür etmişti. Bursa’da uyuşturucu ile mücadele de önemli çalışmalar yapan Küçük, Orhaneli’nin Nalınlar köyüne insanlık köyü kurarak, madde bağımlılarının tedavilerinde yüksek verimlilik sağladığı görülmüştü.

bursa vali küçük insanlık köyü ile ilgili görsel sonucu

Teröre karşı dik duruşu, dürüst devlet adamlığı ve çalışkanlığı ile hafızalarda yer edinen  Vali Küçük, son günlerde HDP'li Leyla Güven'in hedefi haline gelmesi vatandaşlar arasında tepkiyle karşılandı.

İLGİLİ HABER

VALİ KÜÇÜK'TEN HDP'Lİ LEYLA GÜVEN'E SERT TEPKİ