AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Gülener Açanal, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan müzeler haftası nedeniyle TBMM Genel Kurulunda söz aldı.

Açanal, TBMM’de memleketi Şanlıurfa’daki müzeleri anlattı. TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Müzeler Haftasını kutlayarak, milletvekillerini ve tüm vatandaşları Şanlıurfa’daki müzeleri ve tarihi yerleri görmeye davet etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapan Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en büyük müzesine ev sahipliğini yaptığını da belirten Açanal ‘’Şanlıurfa müzesinin temelleri 2012 yılında atıldı. 2015 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapıldı. Dünyanın en özel eserleri arasında yer alan Neolitik döneme ait insan boyutlarında yapılmış en eski heykeli “Balıklıgöl Adamı” Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe kazı buluntuları, Nevali Çori tapınağı, Savaşçı Amazon kadınlarının dünyada mozaiğe resmedilmiş tek örneği ve daha birçok tarihi eser Ş. Urfa Müzesinde sergilenmektedir. Ülkemizdeki emsalsiz değerleri koruma ve yaşatma adına Müzecilik haftasını kutluyor, sizleri ve tüm vatandaşlarımızı müzelerimizi gezmeye bekliyorum’’ dedi.

Milletvekili Açanal, tarihi ören yerlerine ilginin arttırılması amacıyla çıkarılan Müze Kartla ilgili de bilgi verdi. Açanal ‘’Müzelerin girişlerinde kullanılan Müze Kart’ın vatandaşlarımız tarafından 70,00 TL karşılığı edinilmesi halinde 1 yıl boyunca tüm Türkiye deki 300 müze ve ören yerinin https://muze.gov.tr/urun-detay?CatalogNo=KRT-MZA01-08-008 bu linkte belirtilen bazı yerler haricinde) sınırsız ve ücretsiz gezilebiliyor’’ dedi.