Ceylanpınar Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında yeniliklere imza atmaya devam ediyor. "Bu Vatan Bizim, Gülü İncitme Gönül" gibi kitaplarıyla tanınan ve 2011 yılında yılın yazarı ve şairi seçilen Bestami Yazgan, Ceylanpınar'a geliyor. Ceylanpınar Belediyesi'nin düzenlediği programda Ceylanpınarlı vatandaşlar buluşacak olan Yazgan, imza günü düzenleyecek ve şiirlerini ilçe hakkı için seslendirecek.

BESTAMİ YAZGAN KİMDİR?

1957 yılında Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Toprakkale’de, orta ve lise öğrenimini Osmaniye İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Osmaniye’de on yedi yıl yayınlanan Güneysu Kültür Sanat ve Edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Şiir, masal ve hikâye türlerinde altmış eseri bulunan yazar; 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı”, 2003 yılında Çocuk Edebiyatçıları ve Yayıncıları Birliği tarafından “Yılın Şairi”, 2011 yılında İLESAM tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı” seçildi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinin bir kısmı bestelendi; bir kısmı da ders kitaplarına girdi. ESKADER Kurucu Üyesi, İLESAM İstanbul Şb. Danışma Kurulu Üyesi, MESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.