Genç şair İpek, genç yaşına rağmen şiir yarışmalarında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye başladı. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan İpek, en son T.C. Filibe Başkonsolosluğu'nun düzenlediği yarışmada Devlet-i Ebed Müddet şiiriyle 1'inciliğe layık görüldü. Şiire çocukluk yıllarında başlayan İpek, şiiri rüya ile uyanıklık hali arasındaki "yakaza" kavramıyla tanımlıyor. Ayrıca dergicilik işleriyle de uğraşan şair, arkadaşlarıyla beraber Kadran ve Mey’us dergilerini çıkartıyor.

Türk şiirinin şu anki mevcut durumuna da değinen İpek, "Ne yazık ki kadim bir tarihe sahip Türk şiiri, geçmişe nazaran ilerleme kaydedebilmiş değil. Genç şairler, şiirin sosyal medyada yazılan sözlerden ibaret sanıyor. Necip Fazıl'ın, İsmet Özel'in, Cemal Süreya’nın açtığı yoldan gidebilen şair sayısı beş elin parmağını geçmez." sözleriyle sitemini ifade ediyor.

Genç şair, şiirin kılıçtan keskin olduğunu şu sözlerle dile getiriyor: "İnsanın yaratılış harikasındaki sanat eserinden sonra, en üstün sanat eseri şiirdir şüphesiz. Allah’ın insanı diğer canlılardan farklı kılarken, ona verdiği en ayrıcalıklı özelliklerden biri de sözdür. Sözü güzel söyleyip, bir sanat eseri haline getirmenin ayrıcalığı ise şiirdir. Yoktan var etme hariç, var olanın üzerinde bir takım oynamalar yaparak, değerlendirmeler getirerek oluşan sanat eseri, kelime söz konusu olduğunda sözü; söz, söz konusu olduğunda şiiri çağrıştırır. Sözün gücü samimiyetten gelir ve kalbe uğrayarak yoğunluğa maruz kalır ve mısra kelimecikler halinde dilden dökülmeye başlar. Dökülen bu söz hazinesi, içerisinde midyenin nisan yağmurunu inciye dönüştürmedeki yoğunluktan daha yoğun bir mana kudretine sahip. Bu çerçeveden bakıldığında görünenin ardındakini -görüneni de kullanarak – ifade etmede başvurulabilecek en güzel sanattır şiir."

24 yaşındaki genç şairin en büyük hayali, Ceylanpınarlı gençlere hizmet edecek bir kütüphane kurmak.

Aldığı ödüller:

1. Eğitim-Bir-Sen 15 Temmuz konulu yarışmada 4'üncülük

2. Peygamber Sevdalıları Platformu Naat konulu yarışmada 1'incilik (2017)

3. Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum konulu yarışmada 1'incilik  (2018)

4. Kemalpaşa Belediyesi 15 Temmuz konulu yarışmada 2'ncilik

5. Diyanet-Sen Çanakkale Ruhu konulu yarışmada 4'üncülük

6. MİSMED 15 Temmuz konulu yarışmada 1'incilik

7. Birlik Vakfı 15 Temmuz konulu yarışmada 1'incilik

8. Sabah Gazetesi Onur Katılımcı Ödülü

9. T.C. Filibe Başkonsolosluğu 15 Temmuz konulu yarışmada 1'incilik