Nüfus ortalaması ile Türkiye’nin en genç ili olan Şanlıurfa’da gençlerin ve çocukların gelişimi, sportif, sosyal ve kültürel yönden birçok yenilikçi proje oluşturan Büyükşehir Belediyesi, geleceğin teminatı olan gençleri ve çocukları yarınlara doğru bir şekilde hazırlıyor. Bu kapsamda Geçtiğimiz yaz sezonunda Yaz Kursları başlatarak birçok etkin yapan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Çocuk korosunda müzik eğitimi verdi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda sahne alan 20 Kişilik Koro gelen konuklara keyifli bir gece yaşatırken, programa katılan Başkan Nihat Çiftçi, Çocukların 1 Ekim Dünya Çocuklar gününü tebrik ederek kutladı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, “1 Ekim iki anlamlı günü birleştirdi. Birincisi Çocuklar günü diğeri Yaşlılar günü, biri hayatın başlangıcı anlamında mükemmel bir şekilde geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın günü diğeri de vatanın gelişmesine, kalkınmışlığına, birliğine ve beraberliğine ömrünü veren yaşlılarımızın hatırlanması günüdür. Şanlıurfa bir müzik şehri ve bizlerde müzik şehri olma yolunda UNESCO Dünya Kültür Miras listesine başvuruda bulunduk. Bu kadar eski ve kadim bir şehirde Türk Halk Müziğinin, Hayratın, Gazelin ve uzun havası ile Somut Olmayan Kültürel Varlıklar anlamında UNESCO’ya girmesi lazım.  Bunun çalışmasını Büyükşehir Belediyemiz yaptı ve yürütmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Konservatuar Şube Müdürlüğümüzü kurduk ve bu müdürlüğümüz bu küçük yavrularımıza müzik eğitimini, nota eğitimini ve bu işin temel eğitimini küçük çocuklarımıza veriyor. Bu çocuklarımız da korolarını kurdular, tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu çocuklarımız eğitimle tanıştıktan sonra Şanlıurfa müziğinin kalitesini yükseltmiş olacağız. Şanlıurfa olarak müzik şehri olacağız ve standartları geliştireceğiz. Buradaki müzik ile uğraşan çocuklarımızı tebrik ediyorum, onları bu konservatuar şubeye gönderen velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum”

“ŞANLIURFA MÜZİĞİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Şanlıurfa müziğine hep birlikte sahip çıkmamız lazım diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediyesi encümen kararımızda Sıra gecesi gösterimine bir standart getirdik, yıllardır bizlere kültür ve miras olarak bırakılan müziğimizi yozlaştırmaya ve değersizleştirmeye hiç birimizin hakkı yok. Bu değerlerimize sahip çıkacağız, bu şehir Mehmet Özbekleri, Kazancı Bedihleri, İbrahim Tatlısesleri ve Müslüm Gürsesleri yetiştirdi, bu şehir müzik anlamında güzel işler başardı”

Ayrıca 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü dolayısı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamındaki yaşlılarla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi,  Yaşlıların bir şehrin bereketi olduğunu belirtti.

Çiftçi, “Yaşlılarımıza her zaman sahip çıkıyoruz diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Yaşlılar veli nimetimizdir, yaşlılar bir ailenin bereketidir. Yaşlısına kıymet vermeyen bir toplum huzuru bulamaz, bu anlamlı günde tüm Yaşlılarımızın günü kutluyorum. Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız yaşlılarımıza yönelik birçok çalışmalara imza attı, yaşlılarımızın kişisel bakımından tutun onların gezmeleri ve sosyal faaliyetlere katılmasına yönelik onların hayata katılmaları ve moral depolaması için bir çok programlarda bulundu” diye konuştu.