Yaptığı projelerle birçok belediyeye örnek gösterilen Karaköprü Belediyesi'nin Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirerek açtığı Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ziyaret etti. Ziyarette oyun ve oyuncak müzesine hayran kaldığını ifade eden Bakan Fakıbaba, müzeyi Şanlıurfa'ya kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

Ziyaretleri için Bakan Fakıbaba'ya teşekkür eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Oyun ve Oyuncak Müzesini Şanlıurfa'ya ve Karaköprü'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli şöyle konuştu: "Karaköprü Şanlıurfa'mızın en hızlı büyüyen ilçesidir. Biz bu ilçeyi nasıl daha fazla cazibe merkezi haline getirebiliriz diye düşünüyoruz. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençlere ve çocuklara yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Şanlıurfa'da olmayan ve bir ilk olan Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzemizi çocuklarımıza kazandırdık. Bir şehrin, bir ülkenin geleceği çocukların hayallerindedir çocukların hayalleri de oyuncaklardadır. Bu müzede hem babasının zamanından kalma hem de kendi oynadığı oyuncakları görecekler. Oyun ve Oyuncak müzemiz Şanlıurfa ve Karaköprü'deki çocuklarımıza hayırlı olsun."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Oyun ve Oyuncak Müzesini çok beğendiğini ifade ederek çocuklara bu eseri kazandırdığı için Başkan Baydilli'ye ve ekibine teşekkür etti.

Bakan Fakıbaba, "Metin Başkanımız çok başarılı işler gerçekleştiriyor. Ben de Karaköprü'de oturuyorum ve her geçen gün Karaköprü'nün büyümesinde ve gelişmesinde Metin Başkanımızın çok büyük emeği var. Şanlıurfa her şeyin en iyisini hak ediyor. 15 yıldır çok güzel işler yapıldı, Allah'ın izniyle bir fırsat daha verildiğinde çok daha iyi işler yapılacaktır. Bu güzel müzeyi çocuklarımıza kazandıran Karaköprü Belediyesine ve değerli başkanıma çok teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Karaköprü'de faaliyete geçen Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesi Türkiye'de 8. oyuncak müzesi olurken, Şanlıurfa'da bir ilk olarak tarihe geçti.