Öğr. Gör. Dr. Emine Teker ve Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı koordinatörlüğünde, Harran Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi işbirliğinde “Topluma Hizmet Uygulamaları” kapsamında başlatılan proje tamamlandı.

Projenin amacının hastanede tedavi gören çocukların psikolojik olarak rahatlamalarını ve hastaneye karşı duydukları korku ve endişelerini azaltmak için onları rahatlatacak alanlar hazırlamak ve görsel sanatlar terapisi yoluyla eğlenceli-eğitici aktivitelerle güzel ve kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlamak olduğunu belirten proje koordinatörlerinden Öğr. Gör. Dr. Emine Teker konuşmasında şunları söyledi;  “Topluma hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her dönem öğrencilerimizle farklı projelere imza atmaktayız. Öğretmen adaylarımızın farkındalıklarını arttırmak, işbirliği, dayanışma, sorumluluk alma ve bunun yanı sıra etkili iletişim becerilerini desteklemek amacıyla gerek eğitim, gerek sosyal, gerekse sağlık alanında bir çok etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Farklılıkların farkında olan öğrencilerimizle dezavantajlı çocuklarla da ilgili bir çok faaliyet yapmaya da devam ediyoruz. Bu dönem 7 farklı gruba ayırdığımız öğretmen adaylarımızla farklı kurumlarda uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Bunlardan biri de Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinin destekleriyle tamamladığımız 15 kişiden oluşan “Acil Sanat Ekibi” nin yapmış olduğu bu projedir. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma takviminde ekibimizle birlikte çocuk hastaları gözlemleme şansımız oldu” dedi.

Proje kasamında çocuklara şarkılar söyleyip zaman zaman sohbet ettiklerini, Yüzlerine bir tebessüm kondurmak için; kılık değişikliği, oyuncaklar hediye etme, gülmeyenlerin yüzünü boyayarak güldürme gibi değişik terpiler uyguladıklarını söyleyerek, desteklerinden dolayı. Harran Üniversitesi Araştırma ve uygulama hastanesine ve personeline ve Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesine öğrencilerine teşekkür etti.

Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Dursun Çadırcı; “Başta Emine Hocam olmak üzere bu projede canla başla çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim Fakültemizin, Sağlıkta Pozitif Düşünce Derneğinin yaptıkları projelerle geleceğimizi ve ümidimiz olan çocuklarımızın yüzlerini bir nebze bile olsa güldürebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu..

Araştırma Hastanemiz ve Eğitim Fakültemizin işbirliği ile ortaya çıkarılan faaliyetlerden ötürü Acil Sanat Ekibini tebrik ettiğini belirten Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık; “Hastanede yapılan bu faaliyet, çocukların tedavilerinde, daha çabuk bir iyileşme süreci açısından önemlidir. Çünkü tıbbi tedavinin yanında moral olarak destek olmak, psikolojik tedavinin bir çeşididir ve iyileşme sürecinde etkilidir. Bizim öğrencilerimizin toplum yararına yapılan etkinliklerle ileride alacakları görevlerde insanlığa yararlı bireyler yetiştirmede daha etkili olacakları ümidindeyim” diye söyledi.

Programın sonunda Öğr. Gör. Dr. Emine Teker ve Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı’ya emeklerinden dolayı Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık plaketle ödüllenririlirken, katkı veren öğrencilere ise teşekkür belgesi verildi.