Valilikten yapılan açıklamaya göre, polisevinde gerçekleştirilen programda, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM), valilik, yerel yönetimler, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluş yetkilileri, yerel şartlara uygun yeni model kadın kültür ve toplum merkezleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, kadın kültür merkezlerinin mutlaka gelir getirici faaliyetlerle yürümesi gerektiğini, bunun motivasyon için önemli olduğunu söyledi.

Kadın merkezlerine destek sunmaya devam edeceklerini anlatan Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Kadın Kültür Merkezlerinin benim burada gördüğüm, GAP İdaresi'nin edindiği tecrübelerin de katkılarıyla oldukça iyi sonuçlar alınacağıdır. Gerek kamunun, gerekse sivil toplum kuruluşlarının böylesi konularda ortak karar alabilmesi, diğer terimle yönetişimi doğru uygulaması, kararları birlikte alması, birlikte yönetmesi önemli ve gerekli. Kadın kültür merkezlerinin yönetimini tamamen kadınlara bırakmak, onların bilgi ve tecrübe sahibi olmalarını sağlamak amaç olmalı. Bunun için de gelir getirici faaliyetlere ağırlık verilmesi, motivasyon sağlanması açısından gerekli."