Memur-Sen Şanlıurfa Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemde adından söz ettiren "Buğday" filmini ve yönetmen Semih Kaplanoğlu'nu kentte ağırlayacak sendika tarafından kentte ağırlanacak.

Bu tür etkinliklerin önemine değinen şube başkanı İbrahim Coşkun, şunları kaydetti:

"Süt, Yumurta ve Bal filmleriyle, dünya görüşü, hayatı ve sineması arasında ciddi bir tutarlılığı sergileyen Kaplanoğlu üzerine düşeni ziyadesiyle yapmaktadır. Biz Memur-Sen ailesi olarak Türk sinemasında çıtayı göklere çıkaran, övgüyü sonuna kadar hak eden Semih Kaplanoğlu imzalı "Buğday" filmini Şanlıurfalılarla buluşturmanı haklı gururunu yaşıyoruz. Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi."

Coşkun, sanatseverleri "Buğday' filmini izlemeye davet etti.

Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in yolculuğunu konu ediniyor.

Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday" filminin başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

Yönetmen Kaplanoğlu, 12 Şubat Pazartesi günü Emek Sineması'nda yapılacak film gösteriminin ardından gelenlerle söyleşi yapacak.