Ünlü sanatçı Zekeriya Ünlü seslendirdiği ‘’Kara Üzüm Habbesi’’ türküsüne klip çekti. Ünlü, konuyla ilgili MEDYAURFA.COM’a yaptığı açıklama da ‘’Türkü her ne kadar düğünlerde ve eğlence ortamlarında çalınıp söylense de, içinde kocaman bir dram yatıyor’’ dedi.

Kara Üzüm Habbesi türküsünün hikayesini Gazeteci Hüseyin Güzel’den dinlediğini belirten Zekeriya Ünlü şarkının yaşanmışlığını anlattı

İşte Kara Üzüm habbesinin hikayesi;

‘’Hikaye 1960’lı yıllarda Şanlıurfa’nın Beykapısı’nda yaşanıyor. Mehmet Durak Şerbetçi namı diğer ‘Hasteve’ hanımından ayrılmıştır. Dokuz yaşındaki kızıyla birlikte at arabasında kalmaktadır. Geçimini çerçilik yaparak kazanmaktadır. Kızı bir gün sabah uykudan uyanır el arabasında kara üzüm satan seyyar satıcıyı görür ve babasını uykudan kaldırarak derki; ‘Babo biye kara üzüm al’. Babası da elini şalvarının ceplerine atar bakar ki parası yok. Kızına derki ‘Kızım o kara üzüm değil koruktur’. Kızı da derki ‘Korukta olsa istiyem’. Babası da alacak parası olmadığı derki ‘Kızım o oyuncak üzümdür’ Kızı bu sefer kendisini yerden yere atar. Babasının ters istikametine doğru gider, bunu gören hayır sever bir vatandaş bir kilo kara üzüm alır, Mehmet Durak Şerbetçi’ye verir. Oda üzümü alır bir semazen edasıyla döne döne kızının yanına gider, kızının iştahla yemesi için kara üzüm habbesi türküsü söylemeye başlar’’. Şarkıya Halfeti’de klip çektiğini belirten Ünlü, kendisinden desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Yusuf Çirkin folklor ekibine, Tekin Tatar sıra gecesi grubuna ve Şanlıurfalı hemşehrilerine teşekkür etti.