Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Rana Uveyşi, Suriyeli çocukların ülkelerinde yaşadığı acı ile Türkiye'deki mutluluklarını çizdiği resimlerle anlatıyor.

Kale Mahallesi'ndeki İsmet Paşa İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Uveyşi, ülkesinde devam eden iç savaş nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı.

Bir süre Akçakale ilçesindeki çadır kentte kalan Uveyşi, daha sonra Siverek ilçesine yerleşti. Ailesinin en küçük kızı olan Uveyşi, ülkesinde yaşadığı acıları, çizdiği resimlere yansıttı.

Çizdiği resimlerde Rakka'da yaşadıkları dönemde uçakların bıraktığı bombaları resmeden Uveyşi, Türk bayrağı altındaki çocukların mutluluğunu anlattı.

Uveyşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deyken çok korktuklarını ve güven içinde yaşayamadıklarını söyledi.

Her gün bomba sesleri duyduğunu anlatan Rana Uveyşi, şunları kaydetti:

"Uçaklar üzerimize bomba atıyorlardı, çok korkuyorduk ve Türkiye'ye geldik, bombalardan kurtulduk. Daha sonra burada okula başladım. Ben Türkiye'yi, Türk insanını, Türk bayrağını seviyorum. Öğretmenim ve arkadaşlarımı da çok seviyorum. Çocuklar Türk bayrağının altında korunuyor ve bombalardan kurtuluyor. Ben de yaptığım resimde bunu anlatmaya çalıştım."  

Sınıf öğretmeni Yılmaz Aşkın da Rana'nın çok başarılı ve saygılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Geçen gün çizdiği bir resim dikkatimi çekti. Konuyu okul idaremiz ile paylaştım, resim birçok kişinin dikkatini çekti. Kendisine sorunca Suriye'de yaşadığı travmayı ve dramları anlattı. Genel olarak çocuklardan beklenen resimler küçük ev resimleri olur ama Rana, çizdiği resimle dünyaya büyük bir mesaj verdi. Yaşanan dramla birlikte Türkiye'ye sığınmalarını anlattı. Bununla beraber dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı verdi ki bu çok önemliydi. Bu bizi çok mutlu etti." diye konuştu.