Bediüzaman Aile Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Tenekeci Mahmut'un yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Burada gazetecilere bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Açar, "Bir millettin ve toplumun öz değerlerini koruyabilmesi için kültürel değerlerine sahip çıkması lazım" dedi.

Açar, "Gelecek Nesillerimize Büyüklerimizi Tanıtmalıyız"

Tenekeci Mahmut'un Şanlıurfa'nın kutup yıldızı olduğunu belirten Genel Sekreter Abdülkadir Açar, "Mehmeleketimizin kültüründe mihengir taşlarından olan büyüğümüz Tenekeci Mahmut Güzelgöz'ün 30. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıyoruz. Bir millettin ve toplum öz değerlerini koruya bilmesi için kültürünü muhafaza etmesi lazım. Eğer bunu başaramazsa kendi gibi kalamaz ve başkalaşır. Amcamız  Tenekeci Mahmut Güzelgöz'de Şanlıurfa'nın kültürü, folkloru, muzikisi, örfü adeti ve Urfalı olma konusunda büyük bir mihengir taşıydı. Büyüklerimizi anarken hem ahlaki hemde gelecek nesillere büyüklerimizi tanıma ve Şehrine hizmet eden büyüklere saygı göstermeyi işaret etmekteyiz. Toplumların kutup yıldızları vardır. Nasil ki denizde yön bulmak için kutup yıldızı kullanılmışsa Rahmetli Tenekeci Mahmut Güzelgöz amcamızda Şanlıurfa'nın kutup yıldızıdır. Allah mağfiret etsin.  Bizlere düşende bunları yaşatarak Urfa'nın kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Ve bunu yapabilirsek Urfa, Urfa olarak kalır. Bunu yapamasak ta kültürümüzü yok ederiz. Bu hem millet için hem de İslam alemi için önemlidir" şeklinde konuştu.

Tenekeci Mahmut Güzelgöz'ün oğlu İbrahim Güzelgöz'de , "Babamın 30. yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmayarak buraya gelen tüm Tenekeci Mahmut dostlarına ailem adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.