Dört bin kişinin katıldığı gecede geçtiğimiz akşam sahne alan Şanlıurfalı sanatçı Zekeriya Ünlü, izleyenlere sıra gecesi kültürünü anlattı. 

Gelenek ve göreneklerin, edep ve terbiyenin, usul makam geleceğinin usta çırak ilişkisinin öğrenildiği sıra gecelerinin dostluk, barış, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma, halk mektebi ve halk konservatuarı olduğunu anlatan Ünlü, konsere katılan izleyicileri Şanlıurfa’ya davet etti.

Konuşmasında Göbeklitepe’den de bahseden Ünlü ‘’Tarihin sıfır noktası Şanlıurfa’dır. İnsanlık tarihinin yazıldığı şehir Şanlıurfa’dır. Memleketime aşığım. Memleketimin kültür ve turizm elçisiyim’’ dedi.

Konuşmasında hemşehrisi ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’ten de bahsetmeden geçemeyen Ünlü ‘’İbrahim Tatlıses ağabeyim, İbo Show programına mekanı cennet olsun rahmetli Kazancı Bedih ustamı ve grubunu çıkardı. Vatandaşlar o günden sonra sıra gecesini sevmeye başladı. Daha sonraları kendim televizyon kanallarında sıra gecesi programları yaptım. 20 kişilik grubumla Kral Tv’de 57 program yaptım. 5 yıldır da TRT Müzik kanalında sıra gecesi programları yapıyorum. Rızkı veren Allah’tır. Bu rızka da İbrahim Tatlıses ağabeyim vesile olmuştur. Bugün sıra gecelerinden 5 bine yakın insan ekmeğini kazanıyor. Hoyrat, türkü, uzun hava söylemeyi öğrendiğim İbrahim Tatlıses ağabeyimin ellerinden öpüyorum. Kınıfır bedrenk olur türküsü beni ve grubumu taçlandırdı. Amerika’da sıra gecesi yapmamıza, Avrupa’da konserler yapmamıza vesile oldu. Türkünün bestekarı İbrahim Özkan ağabeyimi ve rahmete kavuşan Urfa folklör kültürüne emek veren ustalarımı saygıyla rahmetle anıyorum’’ dedi.

MEDYAURFA.COM