AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Gülender Açanal, kentin sağlık sorunlarıyla ilgili Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile görüştü.

Kapanan hastaneler ele alındı.

Görüşmede ilk olarak SGK tarafından kapatılan hastaneler ele alındı. Milletvekili Açanal, bölgedeki hasta sayısının çokluğuna dikkat çekerek ‘’Sağlık turizminde Şanlıurfa bölgede aktif rol oynayabilir. Özellikle de Kuzey Irak bölgesinden gelebilecek hastaların iletişimi konusunda Arapça ve Kürtçe dillerinde sorun yaşanmayacak, hastanelerimizde birçok branşta uzman doktorların gerekli tedavileri yapabilecekler. Gelen hastalar ve yakınları hem tedavi olup hem de kentimizin kültürel zenginliklerini görebilecekler. Bu anlamda inanç merkezi olmamız nedeniyle tedavilerini ruhen ve bedenen de yapabilirler’’ dedi. Sağlık Bakan Yardımcısı Alp Meşe ise Kuzey Irak Bölgesinden taleplerin olduğunu, hastalıkların tedavileri için kurulmuş olan USHAŞ ile işlemlerin kolaylaşarak yürütülebileceğini bildirdi.

Kızamık vakalarında artış var.

Kızamık vakalarındaki artışı iletti. Açanal, kızamık hastalığı vakalarının artışlarını ve önlenebilmesi için çözüm önerilerini de Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’ye aktardı. Görüşmede, rutin aşılamanın devam ettiği, bugüne kadar 100.000 doz aşı yapıldığı, 15 yaşına kadar rutin aşılamanın yapılmaya devam edildiği, belli yaş üzeri yetişkinlerde de uygulandığı hatta vakaların sıklaştığı riskli bölgelerde normalde 1 yaşında başlamanın 6. Ayda yapılıp 1 yaşına geldiğinde tekrar aşılanarak normal takvime uyulduğu belirtildi. Ayrıca bugünden itibaren de kapı kapı dolaşılarak aşılamanın verimli olması için çalışmaların artarak devam edeceği öğrenildi.

Birlikte proje yürütecekler.

Öte yandan görüşmede ele alınan bir diğer önemli gündem maddesi ise Şanlıurfa’daki anne ve bebek ölümleri oldu. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Milletvekili Gülender Açanal, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi için birlikte proje yürütme kararı aldılar. Meşe, proje çalışması için yetkililere talimatta verdi.

Teşekkür etti.

Açanal, Bakan Yardımcısı Alp Meşe’ye, daha önce yaşanan şark çıbanı ilacı temininde işlemlerinin hızlandırarak Şanlıurfa’ya sevkinin gerçekleşmesinde yardımcı olduğu için de teşekkür etti.

MEDYAURFA.COM