Şanlıurfa aşılama oranında Türkiye genelinde en alt sıralarda yer alıyor. Konuyla ilgili sık sık yetkililer çağrıda bulunurken, Urfalılara Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara videolu bir mesaj gönderdi.

Kara yayınladığı video da ‘Aşıdan sonra ağrı, ateş ve kolda uyuşma olabilir. Ama bu kısa bir süre olur. Hiç birisi Kovid geçirmek kadar ağır değil. Hiç birisi sevdiğimizi kaybetmek kadar can yakıcı değil’ dedi.

Urfalılara aşı olmaları konusunda çağrı da bulunan Kara şu ifadeleri kaydetti;

‘’Sayın Urfalı büyüklerim, sevgili Urfalı arkadaşlarım. Sizlere bugün hep birlikte aşılanalım, hep birlikte ülkemizi koruyalım hep birlikte sağlığımızı koruyalım diye sesleniyorum. Sizlerden ricam çocuklarımızı nasıl aşıyla koruyarak nasıl binlerce çocuğun, on binlerce çocuğun, hatta dünya genelinde milyonlarca çocuğun hayatta kalmasını, sağlıklı olmasını, sakatlığını önlüyorsak bu sefer de kendimiz için bu seferde büyüklerimiz için pandemi döneminde, kovid döneminde, kovitten korunmak için ivedilikle hızla aşılanalım diyorum. Neden aşılanalım ? sağlımızı koruyalım, sevdiklerimizi koruyalım. Aşılardan sonra istemediğimiz etkiler ortaya çıkabilir mi ? ağrı, ateş, kolda uyuşma olabilir. Kısa bir süre olur. Bazı durumda açıkçası bir iki günde sürebilir ama bunların hiç birisi bir Kovid geçirmek kadar ağır değil. Hiç birisi sevdiğimiz, özellikle saydığımız birisini kaybetmek kadar can yakıcı değil. Onun için şansımız varken aşımızı hemen olalım. Şansımız varken çevremizdeki sevdiğimiz saydığımız herkesin aşılanması için elimizden geleni yapalım. Saygılarımla, sevgilerimle’’.

MEDYAURFA.COM