Bozova Atatürk Barajı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, sağlık çalışanlarına destek olmak için okullarında 3d yazıcı ile yüz koruyucu siperlik maske üretimi yapıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili Bozova’daki atölyede incelemelerde bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ‘’Ülkemiz ve dünya da herkes salgının şokunu atlatmaya çalışırken meslek liselerinin öğretmen, idareci ve öğrencileri ile fedakârca çalışarak bu sürece üreterek destek oluyorlar’’ dedi. Yapıcıer, üretimde izolasyon kurallarına uyulduğunu da belirtti.

Atatürk Barajı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Sait Boybay ise da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında ‘’Okulumuzda hayırsever iş adamı Muammer Özkavaf tarafından yaptırılan STEM atölyesinde gönüllü olarak çalışan 4 kişilik ekiple nöbetleşerek, 24 saat 3d yazıcı ile yüz koruyucu siperlik maske üretiyorlar. Üretilen maskeleri Bozova Devlet Hastanesindeki sağlık çalışanlarına destek vermek üzere Bozova Kaymakamlığına teslim ediyoruz’’ dedi.

MEDYAURFA.COM