Karakucak mesajında, Ramazan ayının tüm Müslümanlar ve insanlık için fırsat olduğunu söyledi.

Karakucak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Müslümanlara farz kılınmış bir aylık oruç ibadeti ayı olan Ramazan’a giriyoruz. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındırıyor bu ay. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu mübarek gecede indirilmiştir. Bu derece bereketleri ve hayırları içinde barındıran Ramazan ayı, tüm Müslümanlar ve insanlık için bir fırsattır. Bu ay, günahlardan arınmanın fırsatını barındırdığı gibi Allah-u Teala'nın rahmetine yakınlaşmanın lütfunu da barındırıyor ve af, mağfiret ve kurtuluşa kavuşmanın fırsatını da sunuyor. Bütün bunlarla beraber, yaşanan gerçek bir Ramazan, insanlar arası muhabbeti, toplum içi dayanışmayı da sağlıyor.

            Ramazan her ferdin, ailenin, toplumun yeniden dirilişi de olabilir. Bunun için Kadir Gecesi’nde inen Kur'an’a sımsıkı sarılmak, Ramazan’ı layıkıyla bir Kur'an ayı yapmak, orucun açlığını ve susuzluğunu kalbin gıdası kılmak, musibet yaşayan tüm insanlara el atmak ve yardımcı olmak, onların dertleri ile ilgilenmek ve dertlerine derman olmak gerekir. Böyle bir Ramazan kişiye de çevresine de hayat olacaktır.

            Ramazan’ın, maddi manevi hayat olduğu bir ay yaşamak temenisi ile tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik eder; bu ayın Müslümanlar arasında vahdete, kardeşliğe, barışa ve insanlık için hidayet ve kurtuluşa vesile olmasını Rabb-i Rahim’den niyaz ederiz.’’