Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Adule Gülbeyaz göğsünde beliren kitleden şüphelenerek hastaneye başvurdu. İlçedeki doktorunun tavsiyesi ile sırası ile Adana, Mersin, Ankara ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere giden Gülbeyaz’a “Göğüs Kanseri” teşhisi konuldu. Son gittiği doktor “6 aylık ömrün kaldı” diyerek Adule Gülbeyaz’ı memleketine gönderdi. Televizyonda izlediği bir programda Doç. Dr. Sabahattin Aslan’ın anlattıklarını duyunca son çare olarak Şanlıurfa’da bulunan OSM Ortadoğu Hastanesine başvuran Gülbeyazdetaylı muayenenin ardından bir süre kemoterapi alalarak tümörün küçülmesi sağlandı. Daha sonra Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Gençağa ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sabahattin Aslan’nın birlikte girdiği bir ameliyatla Gülbeyaz’ın kanser saptanan sol memesi tamamen alındı yerine meme dokusu kullanılarak yeniden meme yapıldı. Ameliyatın ardından Gülbeyaz’a 8 ay boyunca Tıbbi Onkoloji Kliniğinde yeniden kemoterapi verildi. Hastanenin Radyasyon Onkoloji Kliniğinde ise ışın tedavisine devam edildi. Hastane hastane dolaşıp ailesi ile birlikte çözüm aradığını belirten Gülbeyaz, derdine kendi memleketinde çare bulmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Adule Gülbeyaz’ın eşi Hamza Gülbeyaz da yaşadıkları il dışında yaşadıkları sıkıntıları herkesin duymasını ve gereksiz yere bu sorunları yaşamamaları için sesleri herkese duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

      Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Estetik ve Rekonsturiktif cerrahi Uzmanı Servet Gençağa uygulanan tedaviye ilişkin yöneltilen soruları cevapladı. Gençağa meme dokusundan hastaya yeni bir meme yapma işleminin Şanlıurfa’da ilk defa uygulandıklarını ve başarılı bir sonuç elde ettiklerini söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Sabahattin Aslan, Meme Kanserinde erken teşhisin hayat kurtarıcı bir rol oynadığını belirtti. Aslan, temel amaçlarının hastanın organlarının korunması olduğunu ifade ederek Adule Beyazgül'e önce kemoterapi uygulayarak tümörü küçülttüklerini, daha sonra ameliyatı gerçekleştirerek aynı dokudan yeniden meme yapma imkanı elde ettiklerini söyledi.