Toplantıda farklı illerden gelen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları bilgilendirilip, tedaviler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tıp alanında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Omuz Artroskopisinde Güncel Yaklaşımlar” konulu toplantıda omuz bölgesindeki ağrıların güncel tedavi yöntemleri ele alındı.

Toplantıya Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Altay’ın ardından program Prof. Dr. Selçuk Bölükbaşı, Prof. Dr. Ulunay Kanatlı, Doç. Dr. Baybars Ataoğlu, Doç. Dr. Baran Sarıkaya ve Doç. Dr. Mustafa Özer’in konuşma ve sunumlarıyla devam etti.

Toplantıya Şanlıurfa dışında Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinden 80 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve asistanının yanı sıra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları ve fizyoterapistler de yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya katılan eğitimciler, bireysel ve takım sporu etkinliklerinin günümüzde artış göstermesi ve yaşlı nüfusun artması nedeniyle daha sık görülmeye başlanan omuz hastalıklarının kapalı yöntemle tedavisi hakkında katılımcıları bilgilendirdiler ve deneyimlerini aktardı.

Konuşmalarda Harran Üniversitesi hastanesinin Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde de bulunan son teknolojik cihazlarla kamera yardımı ile yapılan kapalı omuz cerrahisinin önemi ve gelecekteki gerekliliği konusuna vurgu yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Akif Altay tüm yeniliklerle Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki hastalara bu konuda gerekli hizmeti sunmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Yara bakımında Yeni Yaklaşımlar Sempozyumda Ele Alındı Yara bakımında Yeni Yaklaşımlar Sempozyumda Ele Alındı