Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, 2017 yılında sol kalçasına Total Kalça Artroplastisi ameliyatı yaptığı 60 yaşındaki hastanın ağrılarının devam etmesi üzerine sağ kalçasına da Total Kalça Artroplastisi ameliyatı yaparak eski sağlığına kavuşmasını sağladı.

Prof. Dr. Altay yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi: “Hastanemize gelen 60 yaşındaki Mahmut Ayaz adlı hastamız, her iki kalçasında da ileri derecede hareket kısıtlılığı ve ağrı şikâyetleri vardı. Günlük ihtiyaçlarını gidermede, oturup kalkmakta ve yürümekte son derece zorlanıyordu. Kendisine uzun süre ilaç tedavileri ve zaman zaman da fizik tedavi uygulamaları yapılmış bunlarla bir süre idare etmişti.

Harran Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine başvurduğunda artık şikâyetlerinin azalmadığını ve günlük hareketlerini yapamadığını gördük. Hastayı muayene ettiğimizde her iki kalça da eklem hareketlerinin son derece ağrılı ve kısıtlı olduğunu gördük. Daha sonra radyolojik değerlendirmelerimizde de hastamızın her iki kalça ekleminde ileri derecede çürümeler olduğunu ve kalça eklem yüzeylerinin tamamen bozulduğunu tespit ettik. Bunun üzerine ilk olarak 2017 yılında yapmış olduğumuz Total Kalça Artroplastisi yani Kalça Protezi ameliyatını uyguladık.”

Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, hastanın yapılan operasyondan memnun kaldığını belirterek, kalça hareketlerinin tamamına yakın olarak düzeldiğini ve ağrılarının azaldığını kaydetti. Hastanın günlük fonksiyonlarını yerine getirebilecek hale geldiğine değinen Prof. Dr. Altay, sağ kalçasına aynı ameliyatın uyguladığını, hastanın şimdilik destekle mobilize olabildiğini ve klinik olarak ciddi bir iyileşme gösterdiğini sözlerine ekledi. 

Ameliyat olan 60 yaşındaki hasta Mahmut Ayaz ise ameliyatı yapan Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ve ekibine teşekkür ederek, “Daha önce de 2017 yılında hocam ameliyat yapmıştı, bu defa da sağ bacağımda sorun oldu ve yine hocama gelerek ameliyat oldum. Gayet memnunum ve şu an için sağlıklı bir şekilde yürümekteyim. Hocam başta olmak üzere tüm ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.