Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Gülender Açanal, ‘Dünya Eczacılık Günü’ ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Açanal mesajında ‘Eczacı Türkiye’de halkın en yakın sağlık danışmanıdır’ dedi.

Açanal mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’2009 yılından bu güne her 25 Eylül tarihi ‘Dünya Eczacılık Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizim için bu günün diğer bir özelliği ise 25 Eylül tarihinin kabulünün ülkemizde 2009 yılında düzenlenmiş Dünya Eczacılık Kongresi sırasında karar verilmiş olmasıdır.

Eczacı ilaçla alakalı tüm aşamaları en iyi bilen meslek olmakla beraber, tüm dünyada özellikle Türkiye de halkın en yakın sağlık danışmanıdır. Ülkemizde ilaçla alakalı en hızlı ve güvenilir bilgiyi yanı başınızdaki eczaneden, eczacınızdan alabilir, güvenle ilacınızı kullanabilirsiniz. Hastalıklarda teşhis ve tedavi ne kadar önemli ise ilacın doğru kullanımı bunlar kadar önemli olmaktadır.

Pandemi dönemi boyunca gerek mahallenizdeki eczanelerinizde, gerek hastanelerde ve gerekse ilaç sanayiinde en önde çalışan ve mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum eczacılık mesleğinin tüm mensuplarının 25 Eylül Dünya Eczacılık gününü kutluyorum.

Tüm insanlığın ve ülkemizde halkımızın salgının etkilerinden kurtulmasını, eski özlediğimiz sağlıklı günlerimizin en kısa zamanda geri gelmesini temenni ediyorum’’